Argo Vooremaa saavutas jääpurjetamise Eesti meistrivõistlustel teise koha

DN-klassi jääpurjetajad stardijoonel. Foto: Jaak Nirgi
DN-klassi jääpurjetajad stardijoonel. Foto: Jaak Nirgi

Jääpurjetamise Eesti meistrivõistlustel, mis peeti reedel Topu lahel ja laupäeval Saadjärvel, selgusid tänavuse hooaja parimad klassides Ice-Optimist, DN juuniorid, DN ja Monotüüp-XV.

DN klassis teenis 27 osaleja seas hõbemedali Argo Vooremaa. Samas klassis sai esikoha Hardi Laurits jahtklubist Merikotkas ja kolmanda kohaMarek Lentsius Kalevi jahtklubist.

Algselt laupäeval Läänemaal Topu lahel võistlema pidanud kiirematele DN ja Monotüüp-XV klassi jääpurjekatele osutus siinne jääplats paraku liiga väikeseks ning soodsamate jääolude otsingul tuli kolida ringi Saadjärvele. Võistlus algas seal laupäeva hommikul kell 11 esimese stardiga. Tol hetkel olid tuuleolud soliidsed 4-5 m/s ning jääd kattis 2-3 cm paksune kohev lumekiht. Märgivaheks suudeti Saadjärve kitsastes oludes panna 1.1 km.

Iga sõiduga aga tuul tõusis ning päeva viimasteks sõitudeks ulatus tuulekiirus juba 8-10 m/s, puhanguti isegi 15 m/s. DN klassis sõideti neis tingimustes viis sõitu, Monotüüp-XV klassis aga ei võimaldanud tugevad puhangud rohkem võistlussõite teha kui kolm. Pühapäeval pidi heitlus Eesti meistri tiitlite nimel järvejääl jätkuma, kuid paraku nurjas selle plaani lumesadu ning seega selgusid parimad laupäevaste tulemuste alusel.

Ice-Optimist klassi Eesti meistrivõistlused peeti reedel Topu lahel nõrgas tuules ning paremusjärjestus selgus nelja sõidu kokkuvõttes. Eesti meistri tiitli sõitis 18 noore konkurentsis välja Saaremaa merispordi seltsi neiu Anni Kubjas klubikaaslase Trinette Välissoni ees. Pronksmedalile tuli Andrias Sepp Pärnu jahtklubist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments