Läänlastest tippjalgpallurid said viimastes mängudes suured kaotused

18-aastane Virgo Vallik alustab oma esimest Premium Liiga hooaega. Foto: Brit Maria Tael/ Soccernet.ee
18-aastane Virgo Vallik alustab oma esimest Premium Liiga hooaega. Foto: Brit Maria Tael/ Soccernet.ee

Sel jalgpallihooajal teeb Eesti meistriliigas kaasa kokku kuus Läänemaa jalgpallurit.

Taeblas, sealses spordiklubis jalgpalluri teed alustanud Ulrika Tülp esindab 2021. aasta hooajal Saku Sportingu naiskonda. Ülejäänud viis aga jooksevad platsile Pärnu JK Vaprus võistkondades.

Haapsalus, Läänemaa jalgpalliklubis sporditeed alustanud Kelly-Ly Tomingas ja Vatla algkoolis spordipisiku saanud Trinity Õismets esindavad suvepealinna naiskonda. Lihulas, Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubis jalgpallimänguga alustanud Reno Mark, Rocco Mõtt ja Virgo Vallik aga esindavad Pärnu JK Vaprus meeskonda.

Nimetatutest viis viimast olid nädalavahetusel ka viimast korda enne jalgpallihooaja algust kontrollmängudes platsil.

Tallinnas Sõle spordihallis peetud sõpruskohtumises mängis Pärnu JK Vaprus Eesti ühe parima meeskonna Nõmme Kalju FC vastu.

Selleks aastaks uuesti, peale kahte aastat Esiliigas mängimist Premium Liigasse tõusnud Pärnu JK Vaprus jäi kontollmängud selgelt, 0:6 nõmmekatele alla.

Siiski mängis meeskond kaks täiesti erinevat poolaega. Esimeses lasti tugeval vastasel endale lüüa viis väravat. Teises aga mängupilt paranes ja mängiti täiesti võrdne pooaleg, kus vastastel õnnestus ainult korra pärnakate väravalukk lahti muukida.

Alles 18-aastane Virgo Vallik pidas samuti esimest poolaega lausa jubedaks, teise kolmveerandtunniga aga oli rahul. „Teisel poolajal võtsime ennast kokku ja tegime väga võrdse poolaja,“ ütles Vallik.

2018. aastal 16-aastasena Premium Liigas debüteerinud 19-aastane Rocco Mõtt oli ka teise poolajaga rahul. „Teine poolaeg oli parem, suutsime hästi ka palliga mängida. Alla jäime tervet mängu vaadates aga võistlustes ja üks-üks olukordades,“ ütles Mõtt.

Üle kolmekümne kõrgliigamängu ja tugevas seltskonnas ka kaks väravat löönud keskväljamees tõi välja ka noorukese Vallikuga väljakul kõrvuti mängimise kogemuse. „Saime Virgoga hästi kokku mängida ja palju kombineerida,“ ütles Mõtt.

Jalgpalli liidu sisehallis mängis Pärnu JK Vapruse naiskond aga möödunud hooaja Eesti meistrivõistluste hõbedanasikonna Tallinna JK Kaleviga. Ka siin oli viimane kontollmäng pärnakatele keeruline. Vastu tuli võtta suur 0:8 kaotus.

Meie kaks jalgpallurit Kelly-LY Tomingas ja Trinity Õismets esindasid oma praegust koduklubi. Esmakordselt oli uues rollis Trinity Õismets. Temale usaldas naiskonna peatreener, Eesti parim naisjalgpallur Kristina Bannikova koha algkoosseisus. See roll sobis ka 17-aastasele ründajale paremini. „On hoopis parem alustada kohe algkoosseisus. Tulla mängu kohe soojenduse pealt on lihtsam, kui vahetusest,“ ütles Õismets.

Kokku jagus mänguaega talle Kalevi vastu 54 minutit, tema asemel tuligi teisel poolajal viimaseks 36 minutiks sisse Kelly-Ly Tomingas.

Viimastes Saku Sportingu kontollmängudes ei ole vigastuse tõttu platsile saanud joosta Ulrika Tülp.

Hooaja esimeses kohtumises mängib Saku Sporting võõrsil 27. märtsil Põlva FC Lootose nasikonnaga. Pärnu JK Vaprus naiskond mängib samal päeval kodus Tartu JK Tammekaga.

Premium Liigas uut hooaega alustav Pärnu JK Vapruse esimene liigamäng on aga 14. märtsil Narvas, vastaseks on sealne Trans.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments