Aidi Valliku aiandusblogi: vähemlevinud okkalisi

Kirjanik Aidi Vallik toimetab peenramaal. Ott Valliku karikatuur

Kirjanik Aidi Vallik toimetab peenramaal. Ott Valliku karikatuur

Kui enam-vähem igast aiast võib leida elupuu, mõnda liiki kuuse ja kadaka, võib-olla isegi männikese, siis on ometi veel rida okaspuid, mida leidub eelkõige entusiastide aedades. Seda kas siis põhjusel, et nende kasvatamine on mingil moel nõudlik ja „trikiga”, või siis sellepärast, et neid puid lihtsalt ei tunta kuigi laialdaselt.

Ebaküpressid on imeilusad pehmeokkalised puukesed, mis mahuvad ka väiksesse aeda ning on haljastuses väga kenad ja omapärased, kuigi just nemad on need „trikiga” tüübid. Meie mail on nõus kasvama mägi-ebaküpress (Chamaecyparis pisifera) ning mööndustega ka Kalifornia ebaküpress (Chamaecyparis lawsoniana), teised liigid on vististi küll juba liiga kliimatundlikud. Kuid isegi need kaks nimetatud liiki on õrnavõitu. Sellepärast tasub neid kasvatada aia tuulevaiksemates ja soojemates nurkades.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments