Talvingut rünnanud Wilson sai kiirmenetluses reaalse vangistuse

BNS

Haapsalust pärit Peep Talving, Põhja-Eesti regionaalhaigla ülemarst, sai koroonavaktsiinisüsti pühapäeval. Eile keskpäevaks oli regionaalhaiglas vaktsineeritud 75 töötajat. Raigo Pajula / tervise
Haapsalust pärit Põhja-Eesti regionaalhaigla ülemarsti Peep Talvingut rünnati möödunud nädala kolmapäeval töölt lahkudes. Raigo Pajula / terviseamet

Harju makohus mõistis neljapäeval kiirmenetluses reaalse vangistuse 3. veebruari õhtul Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) ülemarsti Peep Talvingut rünnanud, kuritegelikus ilmas tuntud Toomas Erm Wilsonile.

Kohus karistas 54-aastast Wilsonit kuue kuu pikkuse vangistusega, millest tal tuleb reaalselt ära kanda üks kuu ja 15 päeva. Karistuse ülejäänud osa jääb tal kanda tingimisi üheaastase katseajaga.

Videosilla vahendusel istungil osalenud Wilson tunnistas süüd ja ütles, et tal on väga piinlik.

Kiirmenetlust võib kohaldada, kui tegu on teise astme kuriteoga, asjaolud on selged ja tõendid kogutud. Prokurör esitab kohtule taotluse kiirmenetluseks 48 tunni jooksul alates isiku kahtlustatavana kinnipidamisest.

Kohtuistungil viibis ka Peep Talving, kes oli asja lahendamisega kiirmenetluses ja Wilsonile mõistetava karistusega nõus.

Talvingu ründamise tõttu tagaotsitavaks kuulutatud Wilson andis end kolmapäeva hommikul ise politseile üles ning ta peeti kahtlustatavana kinni. Ta andis politseile ütlused ning tunnistas tegu.

Juba teisipäeval pidas politsei kinni rünnakuõhtul Wilsoni autojuhiks olnud 61-aastase mehe. „Ta andis oma ütlused toimunu kohta, mis kinnitas uurijate versiooni, et rünnak ei olnud juhuslik ehk kurjategija ootas kannatanut ning oli ründamiseks valmistunud,” rääkis Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre teisipäeval.

Wilsoni autojuhi vabastas politsei kinnipidamiselt kolmapäeval.

Kriminaalmenetlust juhtiva ringkonnaprokuröri Diana Helila sõnul ei olnud ülemarsti Peep Talvingu ründamine seotud tema tööga teadusnõukojas, kuid motiiv on seni selgusetu.

3. veebruaril kella 19 ajal viskas Wilson Mustamäel Retke teel haigla juures parklas autosse istunud Talvingu pihta uriini ja jooksis seejärel minema. Samuti oli Talvingu sõiduki rehv läbi torgatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Noor penskar
3 aastat tagasi

Kantpeal ajas midagi segi ja aumehena võttis karistuse vastu.

Veebe
3 aastat tagasi
Reply to  Noor penskar

looda sa. Nii ilus see muinasjutt nüüd ka ei ole, et kohe aumehed ja rüütlid 😀

Nojah
3 aastat tagasi

Päris segane värk. Kõik ei ole jällegi nii nagu seda näidatakse.