Talvingu rünnakus kahtlustatav Toomas Wilson läks ise politseisse

BNS

Haapsalust pärit Peep Talving, Põhja-Eesti regionaalhaigla ülemarst, sai koroonavaktsiinisüsti pühapäeval. Eile keskpäevaks oli regionaalhaiglas vaktsineeritud 75 töötajat. Raigo Pajula / tervise
Haapsalust pärit Peep Talving, Põhja-Eesti regionaalhaigla ülemarst. Raigo Pajula / terviseamet

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhi Urmet Tambre kinnitusel pöördus PERH-i ülemarsti Peep Talvingu ründamises kahtlustatav ja seetõttu tagaotsitav olnud 54-aastane Toomas Erm Wilson kolmapäeva hommikul ise politseisse.

„Mees peeti kinni ning politsei alustas tema suhtes menetlustoiminguid. On väga oluline, et teo toimepanemises kahtlustatavad on tabatud, oht kadunud ja uurijad saavad keskenduda detailselt juhtumi asjaolude väljaselgitamisele,” ütles Tambre.

Kriminaalmenetlust juhtiva ringkonnaprokuröri Diana Helila sõnul on viimastel päevadel töötatud aktiivselt teo toimepanijate tuvastamise ja tabamise nimel, ent suur töö ootab veel ees. „Läinud päevadel läbi viidud menetlustoimingud ja kogutud tõendid vajavad põhjalikku analüüsimist ning mitmed tegevused ootavad veel ees. Esmatähtis on meie jaoks välja selgitada teo motiiv ning kõikide rünnakuga seotud inimeste täpsed rollid kuriteo toimepanemisel,” ütles Helila.

„Praeguseks oleme saanud ka esialgse ekspertiisi tulemuse rünnakuks kasutatud vedeliku osas. Esmase analüüsi tulemused annavad alust arvata, et tegemist võib olla inimese uriiniga. Täpsemad vastused saame anda peale täiendavate ekspertiiside ja analüüside läbi viimist,” lisas prokurör.

Lähipäevil otsustab prokuratuur, kas on põhjust ja alust taotleda kohtult kinnipeetute eeluurimise ajaks vahi alla võtmist.

Teisipäeval pidas politsei kinni rünnakuga seotud 61-aastase mehe. „Ta andis oma ütlused toimunu kohta, mis kinnitab uurijate versiooni, et rünnak ei olnud juhuslik ehk kurjategija ootas kannatanut ning oli ründamiseks valmistunud,” rääkis Tambre teisipäeval.

Möödunud nädalal rünnati Tallinnas Mustamäel PERH-i juures haigla ülemarsti Peep Talvingut, kelle autol torgati puruks üks rehv ja talle endale visati näkku vedelikku, mis osutus uriiniks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments