Kõrvalistuja põhjustas liiklusõnnetuse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läinud nädalal alustas politsei kriminaalmenetlust mehe suhtes, kes põhjustas sõiduautos kõrvalistujana purjuspäi liiklusõnnetuse.

Haapsalu politseijaoskonna juhtivuurija Vello Palmitsa sõnul juhtus õnnetus Ridala-Nigula teel, kui kaasreisija kohal istunud mees tõmbas sõitval autol käsipidurit ning selle tagajärjel libises auto teelt välja ja paiskus küljele. Autojuht ega kaasreisija, mõlemad 50. eluaastates mehed, ise õnnetuses viga ei saanud, küll aga sai õnnetuses kannatada auto.

Palmitsa sõnul oli autojuht kaine, kuid õnnetuse põhjustanud kõrvalistujal tuvastati kriminaalne joove. Nüüd on kõrvalistuja suhtes algatatud kriminaalmenetlus. Palmits selgitas, et isegi juhul kui inimene ei istu roolis, vaid kõrvalistmel, ja tõmbab sealt käspidurit või keerab rooli, mõjutades sellega auto liikumissunda või kiirust, on tegemist juhtimisega. Antud teo eest võib inimest ees oodata rahaline karistus või kuni kolmeaastane vangistus.

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments