Politsei nädal: kiiruseületajad, driftijad ja öörahu rikkujad

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Driftija. Foto: Scanpix

Läinud nädalal said Haapsalu politseinikud 22 väljakutset, millest suur osa olid seotud liiklusega.

Haapsalu politseijaoskonna juhtivuurija Vello Palmitsa sõnul registreeriti läinud nädalal üle 20 väärteo, millest 17 olid seotud liiklusega ja neist omakorda kaheksa kiiruseületamised. Ülejäänud väärteod olid muud rikkumised.

Nädala jooksul sai politsei neli teadet autode driftimisest. Palmitsa sõnul tuli teateid driftijatest nii Haapsalu linnas kui ka maakonnas. „Tuletan meelde, et selline tegevus ei ole avalikuks kasutuseks mõeldud teedel lubatud ning see võib tekitada liiklusohtlikke olukordi,” ütles ta.

Palmits ütles, et enamasti teatatakse politseile driftijatest just õhtusel ajal. „Inimesi häirivad just summuti hääled, mis on kohati väga võimsad ja õhtuti, kui on vaiksem, kostab see rohkem,” rääkis ta.

Enamasti on Palmitsa sõnul driftijateks ilmselt noored. „Ega politsei silme all keegi drifti, aga seal piirkondades, kust meile teateid on tulnud, oleme tabanud just noori,” lisas ta.

Läinud nädalal sai politsei neli väljakutset ka seoses öörahu rikkumisega, neist ühel juhul alustati väärteomenetlust. Palmits ütles, et viimasel ajal on öörahu rikkumiste kohta järjest rohkem teateid tulnud. „See ei ole okey kui poole ööni valjusti muusikat kuulatakse,” ütles ta. Palmitsa sõnul esimesel korral politsei vestleb öörahu rikkujatega, kuid kui sellest õppust ei võeta ja korrarikumised jätkuvad, hakatakse rikkujaid ka karistama.

Esmaspäevast neljapäevani ja pühapäeval kehtib öörahu kell 22-06 ja reedest laupäevani 24-07.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Heio
3 aastat tagasi

Öörahu jah aga kuidas siis kalaküla nurgatagune masinaid öösssel täis on… kuradi tsurkad oma äridega seal. Kinni panna see nõme putka kus igast tralle öössiti peetakse ja vastu hommikut linna pressitakse. Töölised ka nagu vabakäigu vangid. Hoovist välja kuuldavasti minna ei tohi.

Siil
3 aastat tagasi

Aga legendaarsele kiltsi lennuväljale ei lubata ju välja elama minna, siis ikka valitakse mõni vaiksem koht kus õhtuti proovida saab….

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Siil

Ilma järelvalveta Kiltsi minna on ka suht riskantne. Minge siis mõnele ametklikule ringrajale Laitse jne.

101
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Nad ei tea ju kus Laitse asub ja masin vajub ka laiali. Nii kõvad pannivennad

Kas
3 aastat tagasi
Reply to  Siil

see driftimine on mingi elementaarne inimõigus, mis peab igal juhul täidetud olema? Et kui kohalik omavalitsus “buumeritele” tasuta platsi ei võimalda, siis on igati õigustatud linnavahel huligaanitsemine, sest seda ju linn ise tahtis, kuna neile ei võimaldatud kusagil tasuta vastavat platsi? Mis kuradi eristaatuses see kamp oma meelest on, et kui meie ei saa kusagil tasuta teha, siis paras teile, teeme linnavahel, seal kus heaks arvame?

Majaomanik
3 aastat tagasi

Üks mees lubas peapiiskopile ka politsei kutsuda.Jumala karistus oli kiire ja vääramatu.