Valitsus eraldas Vormsile neli maski

Vana aasta lõpuga jagas riik omavalitsustele laiali 41 834 korduvkastutatavat maski, mille valitsus eraldas kõikidele vähekindlustatud inimestele üle Eesti.

Läänemaa omavalitsused on kokku saanud ligi tuhat maski – pea 600 maski sai Haapsalu, üle 370 Lääne-Nigula vald ja neli Vormsi vald.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Volli
3 aastat tagasi

See ongi tase

Ooot ooot
3 aastat tagasi

Palun inimestel maha rahuneda!!! See on meie inimeste endi poolt valitud eestkõnelejad sinna päälinna istuma. Ma kujutan ette kui raske neil on vaielda nende muude nn. valtutega ja päevast päeva vaielda…prr. Minuarust praegune valitsus on vägagi tõhus võrreldes eelmistega. Kiruda võib.. aa ise valisime ja valime veel. Sotse ei lase enam ja reffi ka!!! Siis on kõik hästi!

Agu
3 aastat tagasi

Naljaksa niiöelda on see, et see LE ei suuda võtta mingit läbi turvaväravate läbijalutavat spämmijat maha, aga siis kui keegi mingi päris mitte õige poliitilise vaatega kommi kirjutab, selle suudab kustutada, samas spämmida võib nii ppalju kui jaksad. Nali suurelt ikka!!!!

Lahe
3 aastat tagasi

Mingi nali või 😉

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Lahe

miks nali? Artiklit lugege ka ikka!

Valdo
3 aastat tagasi

Tore uudis. Kuid minu arust annavad korduvkasutavad maskid inimestele võltsi kindlustunde. Kui me tahame tõesti viiruse levikut pidurdada, siis tuleks toetada ühekordsete maskide kasutamist. Eriti jube on see kuidas inimene hävitab oma tervist kandes üht ja sama maski terve päev. Minu vaimusilmas toimub viiruse levik järgnevalt; 1. Inimene paneb Haapsalus bussipeale minnes puhta maskis ette, sõidab sellega näiteks Tallinna. 2. Väljudes bussist paneb maski korraks taskusse, kuna see niiske väljahingatavast õhust on ta erinevatele bakterite ja viiruste kasvulavaks. 3. Sisenedes avalikku ruumi, võtab inimene taskust maski ja paneb selle oma hingamisteedele ette, hingates sisse läbi saastunud maski. 4. Oma asjaajamised… Loe rohkem »

Miralda
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

No küll teie Valdo olete tark!

Valdo
3 aastat tagasi
Reply to  Miralda

Tänan Miralda kui nii ütled. Lihtsalt avaldsin oma seisukohta. Küsi endalt, miks kaotati ära korduvkasutatavad taskurätikud?

vähe võitu
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Mina tean, Valdo-selleks, et kasvatada igapävaselt tekkivat prügi hulka.

Miralda
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Küsisin endalt ja ka vastan, kuna inimene on laisk ja mugavust armastav loom, samuti mitte eriti loodussõbraliku käitumisega, kasutab ta paberist taskurätikut! Ühe sõnaga- mugavusest! Tegelikult pole keegi midagi ära kaotanud, osa inimesi kasutab jätkuvalt riidest taskurätikut!

vähe võitu
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

seega, valitsuse poolt eraldatud maskide arv vähekindlustatud peredele 2 tk ühe nina kohta on vähevõitu. Kas sellist võitu me soovisimegi: vähevõitu, kehvavõitu ja kallivõitu.

Enriko
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Valdole ei hakka vastu vaidlema, sest üldiselt on tal õigus. Aga kui maskikandja on ise aktiivses viiruselevitamise faasis, hingab ta teisi nakatavaid piisku ja aerosooli ka läbi pesemata maski ehk vähem välja kui üldse maskita. Riidest mask on mõeldud kaaskodanike, mitte enda kaitseks. Enesekaitseks sobib N95 (Euroopa tähistus ei meenu) mask või respiraator. Seda ei oska ma öelda, kas viiruseosakesed pärast maski kuivamist ja uuesti ette panekut paiskuksid tolmupilvena välja/sisse või on riidekiududele kinni kleepunud.

K.S.
3 aastat tagasi

On ikka paha valitsus meil, onju…Saaks ometi rehvormisotsid jälle pukki…

paha ei ole, torti söövad
3 aastat tagasi
Reply to  K.S.

Naeruväärne valitsus. Mis paha?
Vormsi hakaku maski nüüd kandma vahetustega. Üks lõpetab, viib järgmisele ukse taha. Nii saavad kõik heast valitsuse kaubast osa ja kiidavad ka valitsust.

misasja
3 aastat tagasi

mis vahetustega!? Vormsi omavalitsuse ongi 4 inimest, või ei ole!?

Juku
3 aastat tagasi

Ju meil pole vähekindlustatud üksielavaid vanureid. Või pole riigi sotsiaaljuhtidel aega selliste küsimustega tegeleda.

see
3 aastat tagasi
Reply to  Juku

vanur on kõige kindlamini igasugu pahede eest kaitstud