Galerii: Johannesepäeval sai koguduse teeneteristi Malle Allmere

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Malle Allmere on 30aastase tööga koguduses teeninud välja koguduse teeneteristi. Foto Arvo Tarmula

Johannesepäeval andis piiskop Tiit Salumäe EELK Haapsalu püha Johannese koguduse teenetemärgi üle koguduse liikmele Malle Allmerele ja EELK aukirja Anton Pärnale.

19. koguduse teeneteristi saanud Allmere on olnud Haapsalu Püha Johannese koguduse liige 1990. aastast ja koguduse nõukogu liige 1994. aastast. Ta on olnud koguduse kassapidaja ja revisjonikomisjoni liige.

80aastane Allmere on pea 30 aastat osalenud vabatahtlikuna diakooniatöös, korraldanud diakoonia annetusmüüki, keetnud ja katnud lauda külalistele ning kui tervis lubab, tuleb nüüdki meelsasti appi. Ta on eakate teetunni  perenaine.

„Nii diakooniatöö kui ka teetunnid on valdkonnad, mida varem koguduses ei olnud,” on Salumäe varem öelnud. Tema sõnul oli otsus sel aastal teenetemärk Allmerele anda, oli väga üksmeelne.

Haapsalu püha Johannese koguduse teenetemärki antakse 2003. aastast kogudusele ja Haapsalule eriliste teenete eest. On traditsioon, et teenetemärki antakse üle aasta koguduse liikmele ja kogudusest väljapool asuvale inimesele.

Piiskop Salumäe andis Johannesepäeva kokkusaamisel üle ka EELK aukirja Haapsalu ja Läänemaa muuseumite juhile Anton Pärnale. Muuseum haldab Haapsalu toomkirikut ja oma tänukõnes lubas Pärn hoida seda katedraali nii korras kui võimalik. „Vähe on igavikulisi asju ja tähiseid, aga katedraal on üks neist,” ütles Pärn.

Evangelist ja apostel Johannes, kelle nimepäeva 27. detsembril tähistatakse, on Haapsalu linna ja Haapsalu toomkiriku kaitsepühak ning on saanud tavaks Johannesepäeval Haapsalus lõppeva aasta kokku võtta ja uut alustada.

Sel aastal tähistati koroonaviiruse leviku tõttu Johannesepäeva Haapsalu toomkirikus tavapärasest tagasihoidlikumalt. „Sel aastal tähistame Johannesepäeva teistmoodi kui oleme seda 30 aastat teinud,” tunnistas ka Salumäe.

Fotod Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments