Lääne Malevlane: Hiiumaa naised kudusid ajateenijatele sokke

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Hiiumaalt kaitseväkke teenima läinud poistele kudusid naised soojad sokid. Foto Annely Kotter

Hiiumaa jaoskonna naised võtsid endale sellel aastal uue ülesande – hakkasid kuduma villaseid sokke Hiiumaalt ajateenistusse läinud sõdurpoistele.

Paare tuli kokku teha 26. Kuna ammu polnud vardaid kätte võetud, tundus see arv esialgu suur. Et keegi sokkidest ilma ei jääks, toetasid Saaremaa naiskodukaitsjad, samuti kohaliku kogukonna ülitublid naised.

Lõpuks saime Hiiumaalt kokku 31 paari sokke. Panime teele 18 paari ning iga soki sisse peitsime šokolaadi ja andsime kaasa head soovid. Iga paar, mis teele läks, oli isemoodi – oli triibulisi, värvilisi, palmikutega, putukatega ja hästi pika säärega.

Kuna sokke sai nii palju ja entusiasmi jagub, soovime järgmisel aastal sokikudumisega jätkata. Täname südamest armsaid Hiiumaa naisi sokkide eest. Te ei jäta kellegi jalgu ja südameid külmaks.

Annely Kotter

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments