0

Jõulutoidud Aliise Moora pärandi põhjal

Lääne Elu

info@le.ee

Süldi valmistamise ja söömise traditsioon on osa Eesti vaimsest kultuuripärandist. Aili Tervonen

Süldi valmistamise ja söömise traditsioon on osa Eesti vaimsest kultuuripärandist. Aili Tervonen

Detsembri alguses tähistati Eesti toidukultuuri uurija Aliise Moora 120. sünniaastapäeva.

Tema mahukaim teos „Eesti talurahva vanem toit“, mille esimene köide ilmus aastal 1980 ja teine 1991, loob panoraamse pildi eestlaste toidulauast aastasadade jooksul, tuues võrdlusi ka teiste soome-ugri rahvaste, baltlaste, vene ja skandinaavia toidutavadega. Selle mahuka teosega on Moora kinnitanud end eesti toidukultuuri ajalukku.

Artikli lugemiseks tellige digipakett või logige sisse!

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz