Vallavanem tahab tuulikutega lõpetada

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Enefit Greeni juhatuse esimees Aavo Kärmas (kõnnib) nõudis volikogult energiafirma nõudmistega arvestamist. Foto: Arvo Tarmula

Lääne-Nigula vallanem Mikk Lõhmus ütles neljapäeval volikogu istungil, et soovib Risti tuulepargi eriplaneeringu lõpetada.

Lõhmus põhjendas seda tuulepargi vastu kogutud allkirjadega, aga samuti formaalste planeeringu menetluse rikkumistega. „1100 allkirjast mööda vaadata ei saa, olgu need antud emotsiooni või mõttetöö tulemusena,” ütles Lõhmus volikogu istungil Pürksi kultuurimajas.

Planeerimismenetluse rikkumiseks peab Lõhmus näiteks seda, et eriplaneeringus ei võrrelda eri alasid. Ka on probleemiks kaitseministeeriumi piirangud, mis praegu ei luba püstitada üle 75meetriseid tuulikuid.

Lõhmus ja Lääne-Nigula volikogu esimees, rahandusministeeriumi töötaja Neeme Suur (SDE) tegid juba kuu aega tagasi volikogu liikmeile saadetud kirjas ettepaneku eriplaneering lõpetada.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Noo
3 aastat tagasi

Arvatavasti tulevad need tiivikud niikuinii. Läheb natuke rohkema aega lihtsalt, kui algul plaaniti.

Triibik
3 aastat tagasi

Hea teada,et volikogu ja vallavalitsus rahva arvamusega arvestab ! Mu hea tuttav elab Aulepa tuulikutest 3 km kaugusel ning olles seal mõnikord olnud- no ei tahaks oma aia taha seda tuulikute vihinat. Tihti sonitakse nn. demokraatiast. No mis demokraatiast saab juttu olla,kui tuleb mingi firma ja teeb,mis meeldib ?

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Triibik

ma ei usu, et just rahva arvamusega arvestab. See vaid ettekääne. Pealegi, see oleks liiga EKRElik rahvast kuulata, aga vallavanem vist ei kuulu sinna parteisse.

Agu
3 aastat tagasi

Väga õige!

Nagu Aksel
3 aastat tagasi

Kes see prillidega kiilakas on, kes kogu aeg edasi tagasi jookseb?

see
3 aastat tagasi
Reply to  Nagu Aksel

rahaautomaat, jagab jah-idele lepalehti

Tegelikult
3 aastat tagasi

Kuidas saab sellise allkirjade korjamise tulemusena midagi lõpetada?! Vald peaks ikka otsima kompromissi mõlema poolega

Nagu Aksel
3 aastat tagasi
Reply to  Tegelikult

Kompromiss on see, et jultunud ärikas ei pea kohalikele inimestele juba põhjustatud kannatusi heastama.

Teadmiseks
3 aastat tagasi
Reply to  Nagu Aksel

Tuulikuid ei hakkaks ehitama mitte “jultunud ärikad” vaid riigifirma Enefit Green. Eesti ei ole “jultunud ärikas”, vaid riigi ülesanne on kindlustada elektrikaga varustatus ka tulevikus, kui Narva jaamad lähevad lõplikult kinni. Riigi julgeoleku küsimus.

Nagu Aksel
3 aastat tagasi
Reply to  Teadmiseks

Seda enam!

uskumatu
3 aastat tagasi

kas Lõhmus tõesti näitab selgroogu, või on see ainult näitemäng. Võib- olla siiski EG ülbus ja rahva arvamus ja nõudmine see jama lõpetada tegid viite mehe karmale, et ei tasu juudaseeklite eest vallarahvast maha müüa

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  uskumatu

Ära sa ise siin näitle

Peter
3 aastat tagasi

Olemuselt sotsid ju. Pealegi, eks nad natuke neid allkirju kogusid ise. No projekt selline.

mida
3 aastat tagasi

siis venitate seda kummi

vallavanem
3 aastat tagasi
Reply to  mida

olles süüvinud asjasse saab ka aru, et EG on oma kompromissitusega ja seadusi eirates ennast nurka mänginud. Kui nüüd veel lubada neil laamendada, siis ju vastutab vallavanem , kui kellegile tundub, et ta lubab seadusi eirata, siis hakkab tunduma, et on juba mingi teine diil, mis võib väga halvasti lõppeda. Suur ja Lõhmus pole rumalad, et oma pead niimoodi pakule panna, sealt ka seaduste täpne täitmine ja planeeringu lõpetamine.