Österby sadamahoonet alles ehitatakse, aga juba otsitakse sinna rentnikku

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Österby sadam. Foto: Urmas Lauri
Österby sadam Haapsalust nähtuna. Foto: Urmas Lauri

Kuigi Österby sadamahoone ehitus lükkus kavandatust hilisemaks, on ehitaja hoonega sealmaal, et sadamahoonesse otsitakse juba rentnikku.

Detsemri alguses kuulutas Lääne-Nigula vald välja konkursi sadamahoone kasutusse andmiseks.

Eelläbirääkimistega pakkumisel vaetakse nii pakutavat hinda kui ka pakkuja sadamahoone kontseptsiooni. Eelistatud on pakkumised, mis kasutavad kontseptsiooni loomisel rannarootsi ja Läänemaa kultuuripärandit ja omapära, sadamamiljööd, võimalikku Haapsalu-Österby ühendst.

Sadamahoone omanik eeldab, et hoone kasutaja on promootoriks laiemalt kogu piirkonna kultuuri- ja majandustegevuse elavdamisel.

Rendilepingu saaks konkursi võitja kuni kümneks aastaks.

Österby sadamasse ehitatavasse hoonesse on planeeritud kohvik, kööginurk, saun, kaks ööbimiskohta, panipaik, kontoriruum ja tualett.

Riik andis Österby sadamale 147 000 eurot toetust, mis on umbes pool sellest, mis sadamahoone ehitamiseks vaja läheb. Esialgu loodeti, et hoone ehituse kõrvalt jagub raha ka sadama sissesõidu süvendamiseks, kuid nüüd on süvendamine lükatud järgmisse etappi

Juulis tunnistati sadamahoone ehitushanke võitjaks Resa ja Ehto ühispakkumine summas 289 973 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments