Parvlaev Reet sõitis Vormsi lähedal madalikule (täiendatud kl 20.35)

Lääne Elu

info@le.ee

Üks veok ja kaks sõiduautot – rohkem tillukese Reeda peale korraga ei mahu. Urmas Lauri
Parvlaev Reet. Foto: Urmas Lauri

Parvlaev Reet sõitis Vormsi lähedal madalikule. Kihnu Veeteede juht: uppumisohtu pole, organiseerime puksiiri, vahendas Delfi.

Pühapäeva õhtul sõitis Vormsi saarelt startinud parvlaev Reet madalikule ja praegu tegeldakse sellega, et alus sadamasse pukseerida.

PPA merevalvekeskuse juht Aleksandr Lind ütles Delfile, et kella 17.15 ajal teatati merevalvekeskusele, et parvlaev Reet on Vormsi lähedal madalikule sõitnud. Laeval viibib 21 reisijat ja viis meeskonnaliiget. Esialgse info kohaselt keegi kannatada saanud ei ole ning laev ei leki.

„Sündmuskohale reageerib PPA laevastiku laev Valve, kes on abiks, kui peaks olema vajadust inimesi evakueerida,” ütles Lind.

Rohuküla sadamakapten kinnitas kell 20, et parvlaev Reet ei ole veel sadamasse jõudnud ning tõdes, et Rohukülas ühtegi vaba pukserit saadaval pole, mistõttu tuleb tehniline abi leida mujalt, vahendas Postimees.

Osa reisijad on sadamakapteni kinnitusel laevalt abipaatidega kaldale toimetatud, kuid millal parvlaev ise sadamasse jõuda võiks, hetkel infot ei ole.

Praeguseks teada oleva info kohaselt oli laeva kursilt kõrvale kaldumise põhjuseks tehniline rike. Vormsi – Rohuküla laevatee kõrval on meri nii madal, et faarvaatrilt eksimise korral on suur tõenäosus, et laev puudutab põhja või jääb madalale lausa kinni.

Merevee tase Rohukülas on praegu 6 cm üle keskmise, on kirjas Eesti meretaseme infosüsteemi veebilehel.

Liini haldava aktsiaseltsi Kihnu Veeteed kodulehel on teade, et seoses tehnilise rikkega on tühistatud reisiparvlaeva Reet väljumised Vormsi liinil pühapäevast teisipäevani.

1971. aastal ehitatud Reet kurseerib Vormsi liinil ajutiselt, kuna tavapäraselt sõitev parvlaev Ormsö on korralises remondis.

Teade Kihnu Veeteede veebilehel. Foto: kuvatõmmis
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jens
3 aastat tagasi

Lõpp hea, kõik hea. Meie meremehed on teadlikud ja tublid, oskajad. Kuid kõigiga võib juhtuda ootamatult halvim…. Oleme rõõmsad!

Appi ma minestan
3 aastat tagasi

Parvlaev Reet sõitis Vormsi lähedal madalikule; Parvlaev Reet sõitis Vormsi lähedal madalikule; Vormsi saarelt startinud parvlaev Reet sõitis madalikule; parvlaev Reet on Vormsi lähedal madalikule sõitnud;