Lääne-Nigula vallavalitsus tahab Risti tuulepargi planeeringu lõpetada

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Aulepa tuulepark. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula vallanem Mikk Lõhmus ütles neljapäeval volikogu istungil, et soovib Risti tuulepargi planeeringu lõpetada.

Lõhmus põhjendas seda tuulepargi vastu kogutud allkirjadega, aga samuti formaalsete planeeringu mentluse rikkumisega.

„1100 allkirjast mööda vaadata ei saa, olgu need antud emotsiooni või mõttetöö tulemusena,” ütles Lõhmus volikogu istungil Pürksi kultuurimajas.

Planeerimismenetluse rikkumiseks peab Lõhmus seda, et eriplaneeringus ei võrrelda alasid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
26 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
saimi
3 aastat tagasi

kui tahetakse midagi teha Eestis, mõnda uut rajatist, silda vms või tuuleparki, on kohalikud alati vastu. täielik lollidemaa.

Ahsoo
3 aastat tagasi
Reply to  saimi

Inimene mõtle, et võibolla hoopis arukate maa? Kõike paska ei saa lasta oma maale ehitada ju, Eestimaa niigi väike. Saab ruttu ära reostada

lahendus
3 aastat tagasi

Selle asemel, et ümbritsevaid inimesi (ka loomi-linde) häirivaid tuuleparke doteerida ja nende omanikke miljonitega nuumata, võiks riik toetada päikesepaneelide paigaldajaid – need ei häiri kedagi ja kasu saaks ka lihtinimene, kes kasvõi iseenda tarbeks need paigaldab.

Naljanina oled
3 aastat tagasi
Reply to  lahendus

Riik toetabki päikesepaneelide paigaldajaid!

nii
3 aastat tagasi

kas sotsid eesotsas Suurega on ikka taastuvenergia, st. ka tuuleparkide edendajad? Nüüd on võimalus näidata, et partei on kindlameelne taastuvenergia pooldaja.

Arvos
3 aastat tagasi

+

Triibik
3 aastat tagasi

Tore,kui kohalik võim rahva arvamusega arvestab ja end ärikatel kamandada ei lase. See toob neile järgmistel valimistel kindlasti hääli ja loodus säilib ka.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Triibik

Kas see vallavanem on EKREst või Isamaast? Siis valin küll järgmistel valimistel

Ära peksa segast!
3 aastat tagasi
Reply to  Triibik

Mis ärikad? Enefit Green on riigifirma! Kas Eesti riik on ärikas?

hmm
3 aastat tagasi

rail balticu RB Rail on ka riigifirma, see ei tähenda, et raha ei või teenida palju.

Ristikas
3 aastat tagasi

Jah, lõpetage ära see jama. Pole mõtet kummi venitada, sest asukoht võib ju Green Enefiti jaoks mugav ja soodne olla, aga ega sellepärast pole neil veel õigust sadade inimeste elukvaliteeti ja vara väärtust vähendada.

See
3 aastat tagasi
Reply to  Ristikas

on positiivne üllatus, et vallavanem Lõhmus on asunud rahva poolele. Ka Tootsi Tuulepargilt võeti toetusraha ära, sest ilmselgelt rikuti rahastamise tingimusi. On selge, et maapealsed tehnilised tuulikute alad ei sobi looduskooslusesse inimesi ja keskkonda halvendama. EU on ju soovitanud ja doteerib meretuuleparkide ehitust.

Rahvas on vastu
3 aastat tagasi
Reply to  See

Eestisse küll ühtege meretuuleparki ei tule. Rahvas on vastu ja rahva arvamust tuleb kuulata! Nt hiidlasi häirib, et tuulikud rikuvad nende merevaate. Liivi lahte rajamise vastu võitlevad tuliselt looduskaitsjad. Seal kulgeb rändlindude rändetee ja mõned linnukesed võivad hukka saada.

to saimi
3 aastat tagasi

Miks arvad, et Ristil midagi head pole, vaid ainult vingus näod. Ilmselt Sa pole Ristil kunagi käinud , kus on korralik kogukond,kool,raamatukogu,bussijaam, kus sõidab läbi palju busse, hea pood, rahvas teeb rahvatantsu ja kirjutab raamatuid, kaitseliit arendab rahva kaitsetahet ja on veel palju häid asju. Oled ärikate eestkõneleja ja proovid kükitada võõrale õuele- aja omi asju ja saa hakkama-igal pool pole lollidemaa, mõnes kohas elavad ka targad inimesed, kes ei lase ennast lollitada.

Miks
3 aastat tagasi
Reply to  to saimi

Ristilt inimesed ära kolivad, kui seal nii hea elada on? Kooli õpilaste arv väheneb stabiilselt, sellel õppeaastal ainult 70 õpilast. See näitab, et eelkõige noored pered ei näe oma tulevikku Ristil.

Ahsoo
3 aastat tagasi
Reply to  Miks

see näitaja pole ainult Ristil. Küladest ja väikelinnadest on noorte väljavoola pealinna suunal olnud ju koguseaeg. Mingi hetk pöördub teatud hulk inimesi oma päris koju tagasi, aga siiani on jah kahjuks olnud väljavool suurem, kui tagasitulek. EKRE püüab midagi ses suhtes ette võtta, aga sellise “demokraatriaga” kus igale konservatiivide ideele vastu ollakse, olenemata teemast, siis selles ma ka võluvitsa ei näe kahjuks. Mitte niipea

Endine Ristikas
3 aastat tagasi
Reply to  Ahsoo

HR Ahsoo! Räägi siis ausalt välja, mida EKRE-l on head välja pakkuda, et endised Risti elanikud peaksid linnaelu jätma ja taas Ristile naasema?

Ahsoo
3 aastat tagasi

EKRE l on maaelureformitaoline asi ju valimisprogrammis, Risti suht maakoht ikkagi minuteada, kuigi lähemalt kursis pole. Vabandan, kui eksin, aga suurlinn see raudselt ei ole!? Kas olete EKRE programmiga tutvunud üldse?

Rein
3 aastat tagasi
Reply to  Ahsoo

Kahjuks pole EKRE-l ühegi ideed peale abielureferendumi. Keskkonnaminister koogutab metsaärikate poole, siseminister ehitas oma eraarmeed.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Rein

Teil pole päris õigus. Ei saa öelda pole ühtegi ideed. Kui vaadata opositsioonipoliitikute valitsuse töö takistamist, siis tundub olevat EKRE l ideid küll ja küll. Lugege palun ka selle erakonna kodulehte ja sealset valimisprogrammi. Vaevalt neid ilma ideeteta keegi oleks valinud. Absurd! Te tahata minuarust lihtsalt halvasti öelda konservatiivide kohata ja väga madalalt, kuna teie väidetes puudub tõde!

Ah mis
3 aastat tagasi
Reply to  Rein

Reformaritel on üllad ideed vihakõneseaduse näol või? See pole isegi nende endi idee vaid käsk otse moskvast..vabandust berliinist!

Keskkonnasõbralik
3 aastat tagasi
Reply to  Rein

Tüüpiline “parketikõlbliku” või “parketikõlblike” poolt ajupestud pööbli mula. Tee silmad lahti ajuorikas! Tänane valitsus, sh EKRE tegeleb 101+ asjaga. Ainult ammulisuine peavoolumeedia tarbija ja uskuja saab sellist pläma ajada.

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  See

Ma ei usu, et õkski poliitik nagu päriselt rahva poolele asub, seda vaevalt. Siin on midagi muud teoksil.

viloloog
3 aastat tagasi
Reply to  hmm

KOV valimised peaks vähem kui aasta pärast toimuma

saimi
3 aastat tagasi
Reply to  Ristikas

mis elu kvaliteet teil seal Ristil on? pole ju midagi head, peale vingus nägude.

Jah!
3 aastat tagasi
Reply to  Ristikas

ja mitte ainult inimeste elukvaliteeti ja vara väärtust vähendada vaid ka sadade metsloomade ja -lindude kodu olematuks muuta ja hävitada! Kui tahame alles jääda, siis tuleks ikka rohkem loodusega kooskõlas elada mitte seda raske raha saamise eesmärgil hävitada.