Ringvaade: Läänemaal päästeti kasinatest tingimustest 28 koera

Väike-Lähtru küla majapidamises elavad koerad on küll hästi toidetud, kuid nende elutingimused jätavad soovida. Malle-Liisa Raigla
Väike-Lähtru küla elanud koertel olid kehvad elutingimused. Malle-Liisa Raigla

Loomakaitse liidu vabatahtlikud üle Eesti sõitsid 28. novembril Läänemaale Väike-Lähtru külla, et aidata seal asuvat 28 kasimata koera, kes olid terve elu aedikutes veetnud, edastas „Ringvaade”.

Vabatahtlikud soovisid kõik loomad kätte saada ja esialgu hoiukodudesse viia, et neile hiljem uued perekonnad leida. Töö oli küllaltki keeruline, kuna koerad oli suured ning maa äärmiselt porine.

Novembri keskel võttis veterinaar- ja toiduamet loomad nende seniselt omanikult Vello Salumaalt ära. Ametlikult said nad nii Lääne-Nigula vallavalitsuse omandiks. Vallale läks koerte päästeoperatsioon maksma üle 4000 euro.

Loomade omanik koertest loobuda ei soovinud, kuid ei tulnud enam sellise hulgaga toime.

Suurematele koertele tuli kohale sõitnud veterinaaril anda ka rahustit, kuna nende kinni hoidmiseks nappis abilistel jõudu.

Eesti loomakaitse liit teatas täna sotsiaalmeedias, et üks päästetud 28 koerast, kes sai nimeks Milli, suri teisipäeval. „Eile õhtul muutus Milli seisund selliseks, et viisima ta viivitamatult loomakliinikusse. Kliinikus tuvastati kaugele arenenud neerupuudulikkus ja tema neerud lakkasid töötamast. Milli oli poeginud tõenäoliselt iga jooksuka tulemusena. Tema puusad oli väga hullus seisus ja ta kannatas seetõttu suuri valusid,” seisis postituses.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments