Loomakaitse liit loodab aastaga koloonia koerad sotsialiseerida

Väike-Lähtru küla majapidamises elavad koerad on küll hästi toidetud, kuid nende elutingimused jätavad soovida. Malle-Liisa Raigla
Väike-Lähtrus elas kehvades tingimustes 28 koera. Malle-Liisa Raigla

Detsembris päästeti Väike-Lähtru külast 28 koera. Poolteist kuud hiljem usub Eestimaa loomakaitse liit, et tõenäosus, et nad kõik sotsialiseeruvad, on väga suur. Aasta pärast võiksid pooled koeradest ka juba oma päriskodudes olla.

„Eks me tegeleme ka kõigi nende sotsialiseerimisega. Kes kiiremini, kes aeglasemalt,” märkis Eestimaa Loomakaitse liidu juhatuse liige Piret Tees „Ringvaates”.

Tees ütles kõigi 28 koera sotsialiseerimisest rääkides, et on roosade prillidega ja usub, et tõenäosus, et nad kõik sotsialiseeruvad, on väga suur.

Ühele päästetud koertest, sõbralikule Millile, lootsid päästjad kiiresti kodu leida. Kahjuks jõudsidki nad koerale anda vaid nime, sest Milli pidi alla vanduma raskele haigusele, kui tema neerud lakkasid töötamast.

Läänemaa koertekoloonias oli kokku 28 koera, kellest üks läks jooksu ja on siiani kadunud. Alguses käis koer tihti oma vanas elupaigas – seda oli näha loomakaitsjate paigaldatud kaamerapildist. „10–15 minutit enne aastavahetust oli ta veel kaamerapildis ja pärast seda oli kõik. Paar päeva hiljem tulid vihjed kuskilt eemalt, et teda on nähtud. Nüüd me ei ole kuulnud temast mitte midagi juba mitu päeva. Tähtis on see, et ta saaks toitu. Kuna tegemist on emase koeraga, siis meil on mure, et ta võib olla tiine,” rääkis Tees.

Ühel teisel kolooniast päästetud emasel koeral sündisid pärast kolooniast toomist kutsikad.

Teesi sõnul on koos valla toetusega laekunud neile toetusi umbes 10 000 eurot, millest valla osa on 4212 eurot. Samal ajal on kulud olnud ka meeletud – 14 000 eurot. Pool sellest on läinud raviarvetele. Suur osa kulutusi on seotud ettevalmistuse ja transpordiga.

5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sots
2 aastat tagasi

Ma olen nõus nad kõik sotsialiseerima 2 kilo sidrunite eest.

Läänlane
2 aastat tagasi

Loomulikult on koerad tähtsamad kui inimesed jälle.

Mann
2 aastat tagasi
Reply to  Läänlane

Sa seda ikka taipad,et erinevalt inimesest ei saa loom ise enda eest seista?Ise tahaksid nii elada?Kohe jookseksid kisaga omavalitsusse,et sind aidataks.Koera eest peab paraku inimene hoolitsema.Kust nii südametud küll tulevad…

Postimees
2 aastat tagasi

Kas lugeda ja kirjutada juba oskavad? 😍 😍 😍

Lonni
2 aastat tagasi

Nägin neid kutsasid eile “Ringvaates”! Toredad,puhtad ning ilusad tegelased olid.Varem poristena ei paistnud nende ilu väljagi,tundusid enamus musta värvi olevat.