0

Veterinaarid: koroonaviirus ei ole koduloomadele ohtlik

Avatar

BNS

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Eesti Väikeloomaarstide Seltsi (EVS) president loomaarst Ingrid Hang lükkab ümber sotsiaalmeedias leviva kõlaka, et koroonaviirus on koduloomadele ohtlik ning nad võivad kujutada endast täiendavat ohtu viiruse levimisel.

Maailma Tervishoiuorganisatsiooni (WHO) ja Maailma Väikeloomaarstide Assotsiatsiooni (WSAVA) sõnul ei nakatu koduloomad koroonasse ning ei ole ka selle kandjad ega levitajad.

“Siiani on suudetud viirus tuvastada paaril koeral Hong Kongis, kelle omanikud on praegu leviva koroonaviiruse tüvega nakatunud. Sellegi poolest ei ole loomade haigestumist või viiruse edasi kandumist loomalt loomale või loomalt inimesele tuvastatud,” ütles EVS-i president loomaarst Ingrid Hang pressiteate vahendusel.

Eesti Loomaarstide Ühingu (ELÜ) president loomaarst Priit Koppel lisas, et viirust on võimalik lemmiklooma pealt isoleerida nii nagu igalt pinnalt.

“Oluline on ka lemmiklooma puhul järgida üldlevinud hügieeninõudeid – enne ja peale looma puutumist tuleks pesta ja võimalusel desinfitseerida oma käsi,” selgitas Koppel.

Isoleerituna kodus olles on lemmikloom parim seltsiline, et kriisiolukorras vastu pidada. Veterinaarid paluvad mitte unustada, et tänases olukorras vajavad lisaks inimestele suuremat tähelepanu ka lemmikloomad – nad vajavad inimest sama palju nagu inimene neid.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz