0

Läänemaa haigla avab koroonaosakonna

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Läänemaa haigla. Foto: Arvo Tarmula
Läänemaa haigla. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa haigla taas koroonaosakonna, kus on 13 kohta nagu kevadelgi.

Läänemaa haigla ravijuht Alge Vare ütles, et osakond on koroonahaigete vastuvõtuks valmis 10. detsembrist. Koroonahaiged hospitaliseeritakse Haapsallu juhul, kui Lääne-Tallinna ja Põhja-Eesti regionaalhaigla kohad on täis.

Koroonaosakond on haigla aktiivraviosakonnast eraldatud. Kevadel ühtegi koroonahaiget Haapsallu ei toodudki, osakond oli kasutusel nn musta tsoonina, kus olid need haiged, kes enne puhtasse tsooni pääsemist ootasid oma koroonaanalüüsi tulemust. Nüüd on olemas kiiranalüüsid ning ooteala enam ei ole vaja.

Hiljemalt 7. detsembrist lähevad haiglauksed lukku – sissepääsu valvatakse ja tulijaid võtab vastu ning juhendab turvamees. Vare märkis, et kuna olukord võib muutuda kiiresti, annab haigla muudatustest teada jooksvalt.

Piirangutega haiglas tuleb arvestada ka jõuluajal. „Haiglas viibivate patsientide külastamise keeld, maski kandmise kohustus ja käte desinfitseerimine,” loetles Vare.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz