Keskkonnaamet ei soovi Paralepa metsa kaitse alt välja arvata

Lageraie Paralepa metsas. Lemmi Kann
Lageraie Paralepa metsas. Lemmi Kann

Keskkonnaameti hinnangul on Haapsalu linnavalitsus asjast valesti aru saanud – amet ei soovi lõpetada Paralepa metsa kaitse all hoidmist, vaid ootab linna seisukohta.

„Keskkonnaametil ega ka keskkonnaministeeriumil ei ole täna plaanis ala kaitse alt välja arvata, vaid sooviks saada Haapsalu linnavolikogu seisukohta kohaliku kaitse osas,” seisis keskkonnaameti kirjas, mis on saadetud Haapsalu volikogu esimehele Jaanus Karilaiule. „Kuna tegemist on eelkõige Haapsalu linna puhkemetsaga, kuhu on rajatud terviserajad ning millest suur osa on linnale kuuluval maal, võiks keskkonnaameti hinnangul edasine kaitse olla tagatud kohaliku omavalitsuse poolt. Keskkonnaamet on valmis koostööks, et leida sobiv lahendus.”

Seni on Haapsalu linnavalitsus saanud aru, et amet soovib lõpetada Paralepa kaitse all pidamist. Selleks, et mets jääks kaitse alla, saatis ka Haapsalu volikogu keskkonnaministrile vastava kirja.

Haapsalu aselinnapea Helen Rammu on öelnud, et linn on juba arvestanud, et peab metsa tervenisti kohaliku kaitse alla võtma. Sel juhul võtab linn kaitse alla kogu Paralepa metsa – senise 150 hektari asemel 300 hektarit. Kui seni oli tegemist puistu kaitsealaga, siis edaspidi oleks see maastikukaitseala.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments