Vormsi volikogu lükkas metsaarutelu edasi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Metsalangetus. Foto: Urmas Lauri
Foto Urmas Lauri

Vormsi vallavolikogu otsustas oma teisipäevasel istungil lükata suvise metsateemalise pöördumise arutelu järgmisele istungile.

Teisipäeval peetud volikogul pidi Vormsi volikogu ühe päevakorrapunktina arutama juunikuist pöördumist, milles soovitakse saarel keelata lageraied ja pikendada raierahu aega.

Vormsi vallavanema Ene Sarapuu sõnul tegi ettepaneku arutelu edasi lükata pöördumise algataja Algor Streng. „Volikogus arvati, et teemat tahetakse veel oma toetusrühmadega arutada ja ettepanekuid koguda ning järgmiseks volikoguks on infot rohkem,” ütles Sarapuu.

Streng, kes on ka volikogu liige, ütles, et palus arutelu edasi lükata seetõttu, valla dikuemndiregistris polnud päevakorras oleva metsateemalise punkti materjal avalik. „Palusin selle avalikuks teha, et saaks selle kohta hinnangut küsida,” ütles Streng. Ta lisas, et arvamust on kavas küsida rahandusministeeriumi kaudu ja võib-olla pöörduda ka mõne advokaadi poole.

Vormsilase Algor Strengi algatatud ja juunis vallavolikogule saadetud pöördumisele on alla kirjutanud 687 inimest. Pöördumisele allkirja andnutest paarsada on saare püsielanikud või saarele sisse kirjutatud. Ülejäänud 500 on märkinud end kas saarel sündinuteks või seal elavate inimeste järeltulijateks.

Pöördumise soov on keelata saarel lageraie, kehtestada raierahu 15. aprillist 31. juulini, kehtestada teedel massipiirang ning toetada puidu väärindajaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Terve Vormsi
3 aastat tagasi

on lagunenud

Rähn
3 aastat tagasi

See,et mets maha ja minema on tüüpiline metsamaffia käitumine. Ning on suva,et tuhanded linnud ja loomad elupaiga kaotavad. Ja lagedale saarele ükski turist ei tule. Volikogu peaks kehtestama tagatisraha,et vana lank saaks uuesti täis istutatud.Ja et tuleks kevadine üldine raierahu.