Vormsi ei keela lageraieid

Lageraie . Foto: Urmas Lauri

Lageraie . Foto: Urmas Lauri

Teisipäeval arutab Vormsi volikogu juunikuist pöördumist, mille järgi soovitakse saarel keelata lageraied ja pikendada raierahu aega, volikogu tõenäoliselt lageraieid keelama ei hakka.

Vormsi volikogu esimees Ivo Sarapuu ütles, et volikogu otsus selgub teisipäeval. Sarapuu lisas, et lageraie teemal on üle Eesti mindud aktiivseks. „Vormsi ei pea siin ette tõttama,” ütles Sarapuu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Halloooo
3 aastat tagasi

Kuuled sõna “lageraie” ja kujutad kohe ette, et maalapp (Vormsi) raiutakse lagedaks 🤣🤣🤣🤣

küsitav
3 aastat tagasi

Volikogu esimees on öelnud, et talle lageraie sobib. Vallavanem on “loodusgiid”. Ei tea ka, mis ta räägib? Mis te ütlete, et keegi kasu ei saa. Vormsis on teedel 8 t liikumispiirangu märk, aga metsaveoautod täislastis vuravad. Miks mõni uuriv ajakirjanik seda ei uuri? Lääne elu ei tohiks seda teha, tost pole asja. Ajab vee sogasemaks

Linnamees
3 aastat tagasi

Kes vähegi vaatab, mis ümberringi toimub, siis näeb, et sel saare metsaraiumisel ei ole suurt midagi pistmist kohalike heaoluga. Tegemist on kõige harilikuma matsirahva koorimisega, kus „ettevõtlusega“ tegelemise sildi all viiakse toormaterjal saarelt minema kõige odavamal kuju ja kogu tulu jääb ka kahjuks Rohuküla sadamast mandri poole. Ainus rõõm, mille murelik volikogu esimees saarerahvale tagab, on rikutud teed ja lõhutud maastik.

Raie....
3 aastat tagasi

Saare lageraie tähendab seda, et tuuled pääsevad ära puhuma saarelt selle viimasegi mulla, mis seal on. Uus mets kasvab alles 40 aasta pärast metsaks. Eelpool loetletud lindude , loomade vähenemine muudab mingil hetkel saare elutuks. Mis jääb järgnevatele põlvkondadele. Turism õitses just tänu sellele, et saarel oli puutumatu loodus, seened.. .

Nimi (kohustuslik)
3 aastat tagasi
Reply to  Raie....

Kellele seda turismi vaja? Volikogujad (vähemalt osa neist) teavad ju, et raha tuleb eelarvest.

uskmatu toomas
3 aastat tagasi

Muidugi õige – metsa müüme maha ja raha joome ka maha seega posin ennast üles kuna raha põle !

Postimees
3 aastat tagasi

Metsa tuleb raiuda
Või kasvatame üraskitele
Ja koduloomad kiskjatele
Rohelisest lillani on väike samm

vormsilane
3 aastat tagasi

Tore. Siis saabki ühest saare otsast teise randa vaadata. Ja kui mõni metsaosa raiumata jääb, siis võtab selle tormituul. Rahva tahe selline. Ise valiseme sellise volikogu. Ja praamile enam ise ei mahu … Aga ei peagi ju mandril käima. Vallavalitsus teab, mis meil kellelgi vaja.

Rähn
3 aastat tagasi

Väga lühinägelik otsus- lagedale saarele ei tuled ükski turist.Ning kaovad paljude loomade-lindude elupaigad. Ja kus on nüüd meie looduskaitsjad,kes paari hai pärast plaanitavas Dirhami okeanaariumis paanikasse sattusid ??