Teadlased uurivad koroonaviiruse mõju Matsalu rahvuspargile

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Põgari-Sassi rannaniit Matsalu rahvuspargis. Foto: Urmas Lauri
Põgari-Sassi rannaniit Matsalu rahvuspargis. Foto: Urmas Lauri

Keskkonnaamet ja maaülikooli teadlased ootavad inimesi vastama Matsalu rahvuspargi teemalisele veebiküsitlusele.

Kevadise eriolukorra ajal kasvas kaitsealade külastamine. „Uurime, kas ja kuidas on koroonaviiruse levik Matsalu rahvuspargi toimimisele mõjunud,” ütles maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi nooremteadur Siiri Külm.

Matsalu on rahvusvahelise tähtsusega märgala ja osa üleeuroopalisest Natura 2000 võrgustikust. „Matsalu rahvuspargi kaitsekorraldus on olnud ka paljude teiste riikide kaitsealadele eeskujuks,” tõdes keskkonnaameti looduskaitse osakonna nõunik Kaja Lotman. „On väga oluline, et Matsalu elanikud ja huvilised saaksid piirkonna looduskaitse korralduses kaasa rääkida.”

Küsitlus asub aadressil, selle täitmisele kulub umbes kümme minutit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
palun
3 aastat tagasi

Jagage partidele maske ka!

järgmisena
3 aastat tagasi

uurige kuidas marsil kurgid kasvavad