Haapsalu tüdruk Moona Ojasoo sai ettelugemisvõistlusel 3. kohta

Moona Ojasoo sai ettelugemisvõistlusel 3. koha. Arvo Tarmula
Moona Ojasoo sai ettelugemisvõistlusel 3. koha. Arvo Tarmula

Eesti lastekirjanduse keskuse 4. klasside õpilaste ettelugemisvõistlusel „Minu vanaisa nägi, kuidas kerkis Munamägi…” sai kolmanda koha Haapsalu tüdruk Moona Ojasoo.

Iga-aastane ettelugemisvõistlus viidi sel aastal läbi video vahendusel. Kolmeliikmeline žürii sai vaadata ja hinnata maakondlike parimate ettelugejate esinemistega videoid.

Eesti rahvajutu aastast innustatuna oli võistlus pühendatud muistenditele ja kandis pealkirja „Minu vanaisa nägi, kuidas kerkis Munamägi…“. Rahvajutu aasta eestvedaja ja jutuvestja Piret Päär edastas kõikidele võistlusel osalejatele ka videotervituse.

Parimaks ettelugejaks osutus sel aastal Raplamaalt pärit Uku Attila Metsallik. Teisele kohale tuli Võrumaalt pärit Loore Liisa Samuel. Kolmandat kohta jäid sel aastal jagama Isabell Eelmäe Pärnumaalt ja Moona Ojasoo Läänemaalt.

Žüriisse kuulusid loovkirjutamise kooli Drakadeemia juhataja Siret Campbell, vabakutseline näitleja ja lavastaja Lennart Peep ja Eesti Lastekirjanduse Keskuse direktor Triin Soone.

Ettelugemise päeva traditsioon sai Eesti lastekirjanduse keskuses alguse 1994. aastal. Tänaseks on päeva ideega kaasa tulnud paljud koolid, lasteaiad ja raamatukogud üle Eesti. Sel päeval korraldatakse hommikusi ettelugemisi ja nii ühis- kui ka võistulugemisi.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
No
3 aastat tagasi

Siiski jagas kolmandat kohta

vahva ju
3 aastat tagasi
Reply to  No

…, mis ongi kolmas koht. Mõlemal. Tubli tüdruk!

Linnakodanik
3 aastat tagasi

Armas ja tore tüdruk.