Galerii: Haapsalu raamatukogu sai raamatukapi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Linnapea Urmas Sukles oli esimene, kes vastsest raamatukapist saadetise kätte sai. Päris tõrgeteta see küll ei läinud. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu raamatukogu on üks esimesi raamatukogusid Eestis, kus nüüd on võimalik raamatuid ööpäev läbi kätte saada.

„Ma olen nii rõõmus,” ütles Haapsalu raamatukogu direktor Ilme Sepp. Raamatukapi hankimise idee tuli Haapsalu raamatukogutöötajatelt.

Sepa sõnul oli üks kapi soetamise üks põhjus see, et inimesed saaksid kontaktivabalt raamatuid laenutada, teine aga see, et inimesed saavad soovitud raamatud kätte ka siis kui raamatukogu suletud on. Viis aastat tagasi paigaldatud raamatute tagastuskast võimaldas seni raamatuid ööpäev läbi tagastada ja seda võimalust on inimesed usinalt kasutanud.

Kapp valmistas Cleveron ja see läks maksma veidi üle 6000 euro. Kapi hankimiseks eraldas Haapsalu linnavalitsus raha viimase lisaeelarvega.

Esimene, kes raamatukappi kasutada sai, oli linnapea Urmas Sukles. Päris tõrgeteta see ei läinud, et sest vaatamata koodi sisestamisele ei tahtnud kapi uks avaneda. Lõpuks siiski uks avanes, kuid linnapead ei oodanud seal mitte raamat vaid kollane pall, koos kommikarbiga.

Raamatukapi kasutamise katsetas ära ka parasjagu mandril puhkusel viibiv Vormsi raamatukoguhoidja Ene Rand. Sedapuhku töötas kapp tõrgeteta ja Rand rõõmustas, et sai oli esimene, kes raamatukapi kaudu tõepoolest ka raamatu laenutada sai.

* 21.10 täpsustatud raamatukapi hind

Fotod Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jüri
3 aastat tagasi

Et kuidas seda siis kasutada saab?

ikka
3 aastat tagasi
Reply to  Jüri

Ega mingit ulmet ju olla ei saa. Igaühel pole sealt midagi oodata. Ikka tellid raamatu, ikka saad uksekoodi ja ikka lähed ise järgi või saada sõbra.