Hundid murdsid Piirsalus kolm õuekoera

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Rüütli talu peremees Tõnu Vahtra. Foto: Urmas Lauri

Rüütli talu koerast jäi järgi vaid jupp selgroogu, näitas peremees Tõnu Vahtra. Foto: Urmas Lauri

Nädalavahetusel jäid kolm Piirsalu talu ilma hoovikoerast. Nädal varem murti külas 14 lammast.

Jaanipalu, Saue ja Rüütli talu asuvad Piirsalu küla servas kolmnurgas, üksteisest paari-kolme kilomeetri kaugusel. Ööl vastu laupäeva pures hunt surmavalt Jaanipalu ketikoera, ööl vastu pühapäeva viidi minema üks viiest Saue talu koerast jning kuudist lohistati minema ja pandi nahka Rüütli talu laika.

“See on müstika, mis praegu toimub!” ütles Piirsalu elanik Elvo Leppmaa kolmest murtud koerast rääkides. Leppmaa viitas ka sellele, et alles nädal tagasi tehti 15pealises lambakarjas Piirsalu keskel puhas töö, ellu jäi vaid üks tall.
...
Fotod: Urmas Lauri

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
38 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Agu
3 aastat tagasi

miks sa rsk koeri ketis hoiad ma ei saa aru!?!?!?

aivar
3 aastat tagasi

koera ketis ei hoita

Koha
3 aastat tagasi

laika on väike koer. Hundikari murrab endast nõrgemaid ja aramaid. Ehk oleks eestlastel aeg mõelda korralike hundimurdjate peale. Paar hispaania mastifit ja ei üks hunt sul murra neid kariloomi enam. Ameeriklased ja lõuna eurooplased panustavad korralikesse koertesse aga eestlane on selline koi, et see 1000euri koera eest ei ole väärt ja ainult vinguvad, et lambaid murtakse. Omanikud ka ise parajad lambad.

Ei tea
3 aastat tagasi

kas mõned meist tahaksid kõik teised liigid enda ümbert maha nottida, siis endal ju mugavam elada?! Metsad on maha võetud, põllud harimatusest kivikõvad ja pruuniks mürgitatud, põdrad-hirved-kitsed-sead vorstiks tehtud – raha raskud täis ja elu mõnus!!! Püüaks ikka siin maamunal koos teiste liikidega ( kaasa arvatud hundid) hakkama saada. Loomadele, keda oleme kodustanud – lambad ja muud kariloomadele ning lemmikloomadele tuleks luua turvalised tingimused. Kui ei suuda normaalselt oma loomade eest hoolitseda siis tuleks kaaluda kas neid üldse pidada. Lammastele korralik aed ümber ja ööseks lauta. Ketis hoitavate koerte omanikud võiksid mõelda ennast korraks sinna keti otsa, teha koerale korraliku… Loe rohkem »

Kohalik
3 aastat tagasi

Nii ja edasi ? Puhas vuuk tehtud koerast. Miks hoiad omi koeri ketis kui iga sügis see huntide kamm pihta hakkab. Mis lapsed ? Vägevate sotstöötajate sõnul ei tohiks ükski laps üksinda olla isegi tund 😀 ma vat niiviisi .

olete
3 aastat tagasi

hävitanud loomade elualad, metsad kaovad hakkepuidu masinatesse ja imestate, me pole ainukesed elavolendid siin ilmas, kes süüa tahavad ja julmalt kõigi teiste suhtes käitume

Jaan
3 aastat tagasi

Miks peremees koertele appi ei läinud kui hundid murdsid koeri?
Kas peremees magas nii kõvasti, et ei kuulnud koerte haukumist ja kisa?

Аля
3 aastat tagasi

Так жаль собачку,может быть высокие заборы защитят собачек и всех домашних животных?

Mann
3 aastat tagasi

Kus siis jahimehed on? Hundid tuleks kõik maha lasta enne kui nad inimeste kallale lähevad.

Tanel
3 aastat tagasi
Reply to  Mann

Hunt on mingite ametnike poolt valitud rahvusloomaks ja tema küttimine on rangelt piiratud. Läänemaal võibolla, et ei tohigi teist üldse lasta. Tegelikult on ühiskonnas liiga palju psühhopaate , kes on trüginud igale ametipostile ja seisavadki seal omasuguste õiguste eest, sest kes ikka hunti rohkem armastab kui hunt ise. See riiklik hundipoliitika on rohkem nagu psühhoterror. Tegelikult need psühopaadid ootavad uudist, kus saab lugeda sellest kuidas looduslikud “metsasanitarid”sõid ära koolimineva 7 aastase lapse. Siis löövad nad käed kokku ja ütlevad rõõmsalt: “Tehtud”.

Tanel
3 aastat tagasi
Reply to  Tanel

Jätkuks. Taolist looma armastust ja kultust on ajaloos palju esinenud. Lood sellest kuidas keiser Nero lasi lõvid lahti Roma linnas, et ennast lõbustada ja turvaliselt seda paanikat jälgida. Või Ivan julm, kes oma hullushoogudes näljased karud lasi valla päästa. Ka Husseinil olid mingid lõukoerad kelle menüüsse kuulus inimliha. Põhjakorea liidrid on ka olnud loomaarmastajad ja isegi kalad nimega piraajad on aidanud hukkamisi läbi viia. See kõik on meelelahutuslikul eesmärgil toimunud. Mõnigi asi mida välja tõin on ilmselt liialdus ja legend kuid fakt on see, et psühopaadid on kõige suuremad “loomaarmastajad”. Hitler armastas loomi nii väga, et söönud isegi liha.lll reich… Loe rohkem »

Enriko
3 aastat tagasi
Reply to  Tanel

Huvitav, miks Stalin siia nimekirja ei mahtunud? Mitu hävitatud rahvast, ideoloogilist vastast ja hukatud klassielementi tuleb tema arvele, mitu Hitleri arvele? (Ega ma vastust ootagi, lihtsalt niisama tekkis küsimus muidu nii loogilisena näiva loomaarmastuse ja despotismi seose kohta). Äkki Stalinil oli kass?

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Tanel

jätke rumalused, palun teid!

aivar
3 aastat tagasi
Reply to  Tanel

riik lasi ju kitsed maha lasta mida se hunt siis sööma peaks

Pamp
3 aastat tagasi

Nunnutage edasi metsaelukaid ja varsti hakkavad kooliõpilased kaduma ja penskarid, kes rattaga külavaheteedel kauplustesse sõidavad.
Vene ajal oli metsaelukate arv kontrolli all, nüüd juhivad arvukust Tallinnas kontorites istuvad ametnikud.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Pamp

jessver milline paanika. Niisama paanikat on kuritegu teha!!!