Mattiase II jalkaturniir tõi Lihulas palliplatsile rõõmsad lapsed ja lapsevanemad

Väikeste jalgpallurite turniir oli kaasahaarav. Foto Geithi Rammul

Juba teist aastat toimus augusti viimasel laupäeval Lihulas väikelaste jalgpallipäev. Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi ja perekond Idvani ühisüritusel jooksid väljakule 30 pisikest spordisõpra.

Peeter Idvani koduaeda ehitatud jalgpalliväljakul sai alata tore spordipäev, millest said osa ka laste emad ja isad. Mis saab olla 5-7aastastele lastele parem sportimisviis kui võidujooks ja pallimäng sõbraga. Kui seda saab veel teha koos emade-isadega, polegi paremat moodust sportimiseks selles eas olemas.

Päev algas nagu ikka sportlastel, kerge sörkjooksu ja võimlemisega. Kui lapsed olid võimlemisharjutused ära teinud, moodustati kolm võistkonda, et läbi teha rida huvitavaid teatevõistlusi. Iga võistkond sai veel enda juurde abiliseks ühe või mitu lapsevanemat, ning jooksud, hüpped, pallidega harjutused juhatasid päeva sportliku poole sisse.

Peale teatevõistlusi moodustati neli võistkonda. Väikeste turniir oli kaasahaarav. Palliplatsil pakkusid tillukused pallivõlurid sellist vaatemängu, et väljakuääres kaasaelavad emad-isad, õed-vennad, tädid-onud olid ise justkui mängus sees. Iga pallipuudet saatis ergutushüüd ja aplaus. Ja mõistagi oli see veel suurem siis, kui pall väravasse saadeti. Ja seda väikesed mitmel korral ka suutsid. Väravalöömise ja võidurõõmu jagus kõikidele võistkondadele.

Lisaks päris tillukestele võtsid päevast osa ka veidi suuremad spordilapsed, kes omakorda omavahel mõõtu võtsid.

Kui turniir läbi, asusid kõik lapsed löögivõistlusele. Järgmisse ringi sai palli võrku saatnud mängija ja teises voorus tuli jälle omakorda meeter kaugemalt seda sama proovida. Kellel siis pall väravasse lüüa õnnestus, tuli nüüd üle kavaldada kaks väikest väravavahti, kes mõlemad väravajoonele seisid. Ka löögivõistlus oli vägev ja kaasahaarav.

Siis võtsid noored pallivõlurid emad-isad käekõrvale ja tõid ka nemad murule. Algas jalgpallilahing laste ja lastevanemate vahel. Loomulikult oli ka siin suurt lusti ja rõõmu.

Autasustamisel said kõik päevakangelased kaela kuldse medali ja kätte vitamiinijoogi.
Tubli toetuse ja mängu eest said medali ka laste vanemad ja õed-vennad.
Pärast seda kogunesid kõik spordipäevast osavõtjad sööma pereema Kelli maitsavid kooke ja päev lõpetati ühispildiga.

Suur tänu kõigile lastele, lastevanematele ja jalkapäeva toetajatele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments