Teisipäeval heisatakse teadmistepäeva puhul Eesti lipud

Lääne Elu

info@le.ee

Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri
Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri

1. septembril heiskavad kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud Eesti lipud. Kooliminejaid on oodatud tervitama Eesti lipu heiskamisega ka kõik kodumajapidamised, ettevõtted ja organisatsioonid.

Traditsiooniliselt algab 1. septembril kool. Teadmistepäeval osutatakse erilist tähelepanu kooliminejatele ja õpetajatele. 2019/2020. õppeaastal läheb 1. klassi Haridus- ja Teadusministeeriumi prognoosi kohaselt 14 200 õpilast. Kokku õpib üldharidus- ja kutsekoolides ca 179 000 õpilast, üliõpilasi on kokku 45 178.

Lipud heisatakse hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul. Kui lippu ei langetata, tuleb see pimedal ajal valgustada.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments