Galerii: piiskop seadis Kari Tynkkyneni Kullamaa kirikuõpetajana ametisse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 36
Kari Tynkkyneni pühitsesid ametisse Kullamaa koguduse endine kirikuõpetaja Ants Leedjärv, piiskop Tiit Salumäe ja Lääne praost Kaido Saak. Foto Arvo Tarmula

Tänahommikune jumalateenistus Kullamaa kirikus oli tavapärasest pidulikum, sest piiskop Tiit Salumäe koos praost Kaido Saaki ja endise Kullamaa kirikuõpetaja Ants Leedjärvega seadsid ametisse Kullamaa koguduse uue kirikuõpetaja Kari Tynkkyneni.

„Sa ei alusta siin, vaid jätkad oma eelkäijate tööd,” ütles Salumäe, meenutades Kullamaa kogudust läbi aegade teeninud nimekaid kirikuõpetajaid, kes on andnud panuse nii Eesti kultuurilukku kui ka kohalikku ellu.

Kullamaa kogudus oli oma kirikuõpetajata selle aasta veebruari algusest, kui senine õpetaja Lembit Tammsalu valiti Audru koguduse õpetajaks. Vahepealse aja teenis Kullamaal Ridala ja Martna kirikuõpetaja Küllike Valk, Tynkkynen asus Kullamaa kogudust teenima tänavu suvest. Tynkkynen valiti lisaks Kullamaale ka Mihkli koguduse hooldusõpetajaks.

Tynkkynen tuli Soomest Eestisse 1994. aastal. Ta on olnud Lihula koguduse diakon, Lääne praostkonna vikaarõpetaja ning Ridala ja Martna koguduse hooldajaõpetaja. Ta on olnud abiliseks EELK Haapsalu Püha Johannese koguduses ja koordineerinud Lääne praostkonna noortetööd. Läinud aasta detsembris sai Tynkkynen teenete eest EELK Haapsalu Püha Johannes koguduse teeneteristi.

Fotod Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tähtis
3 aastat tagasi

päev Kullamaa kirikuelus, aga kus rahvas on? Näha on ainult usumehed.

rahvast
3 aastat tagasi
Reply to  tähtis

Vaja siis kui korjanduskarp ringi käib

Sass S
3 aastat tagasi
Reply to  tähtis

On juu , pime oled või !

Miks
3 aastat tagasi

Usumehed kandideerimiseks avalikke konkursse ei korralda, näiteks rahvusvahelisi, kindlasti oleks soovijaid ka kaugemalt nendele kohtadele

Tahad
3 aastat tagasi
Reply to  Miks

baltisakslasi siia tagai vöi?

javohl
3 aastat tagasi
Reply to  Tahad

nad ju meitele kultuuri toojad