Rihvk läheb Vormsi pärast kohtusse


Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Tuule Liinide omanik ja juhataja Tõnis Rihvk tegi viimase reisi Ormsöga mais 2016, pärast seda läks veoleping Kihnu veeteedele. Foto: Urmas Lauri

Tuule Liinide omanik ja juhataja Tõnis Rihvk tegi viimase reisi Ormsöga mais 2016, pärast seda läks veoleping Kihnu veeteedele. Foto: Urmas Lauri

Tuule Liinide juhi Tõnis Rihvki hinnangul on maanteeameti korraldatud väikesaarte parvlaevaliinide kobarkonkurss otsast lõpuni vildakas ja võib hävitada vaba konkurentsi.



Tuule Liinid osales sel kevadel toimunud kobarkonkursil neljale parvlaevaliinile ja kaotas. Kuna maanteeametiga vaieldes Tuule Liinid rahuldavat tulemust ei saavutanud, otsustas Rihvk kohtusse minna. „Vaidlustame hanke tulemuse,” selgitas ta.

Esmalt esitas Rihvki firma vaide maanteeametile, amet lükkas selle tagasi ja nüüd on 11. septembrini aega, et esitada kaebus kohtusse.

Rihvk vaidlustab ka hankevormi. „Hankija valis kõige pimedama tee – läbirääkimistega pakkumise, ja valis ka ise need, kes osaleda said,” rääkis Rihvk.

Rihvk märkis, et kuigi otse loomulikult meeldiks talle, kui lepingu saaks endale Tuule Liinid, ei ole see kohtusse mineku peamine eesmärk. „Eelkõige läheme kohtusse seepärast, et sellist jama enam ei korduks. Et ei oleks võimalik kuskil kabinetivaikuses otsustada niivõrd olulisi asju. See on põhimõtteline küsimus,” rõhutas Rihvk.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
3 aastat tagasi

Terve mnt. tuleks laiali saata ja uuesti koostada arukatest inimestest.

Nojah
3 aastat tagasi

Väga õige! Nsvl i ajast saati ei saa ametnikud ikka veel aru, et nad rohkem ikka rahva teenrid on, mitte diktaatorid