Lihulas peetakse sel nädalal kultuuri- ja spordipäevi

Lääne Elu

info@le.ee

Lihula lillkirjafestival on igal aastal kultuuri- ja spordipäevade üks olulisi ettevõtmisi. Foto: Urmas Lauri

Sel nädalal peetakse taas Lihulas kultuuri- ja spordipäevi. Kavas on erinevad spordivõistlused, kontserdid, laat, simman, Lihula lillkirjafestival.

Päevade avamine on täna õhtul kell pool kuus Lihula 800 kivi juures. Pakutakse ka torti. Esineb kohalik pillimees Andri Lobjakas.

Kultuuri— ja spordipäevade esimesed ettevõtmised peeti juba nädalavahetusel. Laupäeval korraldati kooli staadionil Aleksander Kreegi mälestusvõistlus ning pühapäeval oli muusika- ja kunstikooli tagusel muruplatsil kõrgushüppevõistlus.

Täna õhtul kell viis tähistatakse Lihula vabadussamba juures samba avamise 85. aastapäeva koos uue lipuväljaku avamisega. Kohale on lubanud tulla Lihula aukodanik ja endine linnapea Tõnis Mets, kes pajatab kõnealuse mälestussamba ajaloost ja selle taasavamisest.

Lihula mõisas avati täna kümnenda Lihula lillkirjafestivali näitus, mis on üleval kuni pühapäevani.

Neljapäeva pärastlõunal algab noortekeskuses Lääneranna noortepäev. Kohal on minifarm mängumaa, skyjump batuudid, korraldatakse maalimise töötuba ja palju muud põnevat. Jätsiauto! Peaesineja Villemtrillem! Ala avatakse kell 15, töötoad alustavad pool tundi hiljem.

Reedel peetakse kooli staadionil staadionil Pärnumaa lahtised meistrivõistlused naiste jalgpallis.

Reede õhtul kell 10 algab Lihula kultuurimaja taga öökontsert, kus astuvad üles Jaanus Nõgisto ja Tõnu Timm.

Laupäeval kell 9–14 peetakse Lihula mõisamäel laata.

Kell 10 algab kooli staadionil 3×3 tänavakorvpalliturniir Lihula street.

Kell 11 algab Lihula Eliisabeti kirikus mälestusteenistus.

Ajalookonverents Lihula mõisas algab keskpäeval.

Õhtul kell kaheksa algab Lihula kõlakojas simman. Esineb ansambel S.E.K.S (Sünkroonujujad Endisest Kastepiisa Seltsimajast) ja Koosolek.

Pühapäeval kell 9 algab Lihula mõisa juurest õppereis „Ajaloolised vallamajad”. Sõidetakse bussiga ja tutvutakse säilinud Tori, Uue-Vändra, Vee, Koonga ja Kirbla ajalooliste hoonetega.

Kell 10 avatakse Lihula mõisas X Lihula lillkirjafestival. Kõik käsitööhuvilised on oodatud töötubadesse. Õnne Uus Peipsimaa külastuskeskusest räägib reservtrükis ja indigoga värvitud esemetest. Selles huvitavas tehnikas värviti linaseid pearäti-, põlle-, laudlina-, seeliku- ja särgikangaid. Kuna on pitsiaasta, siis räägib rahvakunsti- ja käsitöömeister Lembe Maria Sihvrel Läänemaa heegeldatud pitsidest.

Lihula kultuuri- ja spordipäevi peeti esimest korda 1994. aastal, tänavu peetakse neid 27. korda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Postimees
3 aastat tagasi

Lihulas on 2 tänavat
Kumba mõtled?

Jaan
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Raudtee

Jaan
3 aastat tagasi

Saaks ka tänavavalgustuse siis põlema ehk.