Karilaid taandus linnafirmade nõukogudest

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Mahemajanduse ja säästva eluviisi eest võitlev õpetaja Rea Raus kindlustas oma positsioone Keskerakonnas, saades Haapsalu munitsipaalettevõtte nõukogu esimeheks. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid astus tagasi oma kohtadelt Haapsalu Linnahoolduse ja Haapsalu Linnamajanduse nõukogus, esimeses astub tema asemele
Toomas Schmidt saab Haapsalu Linnahoolduse nõukogu esimeheks. Foto: Arvo Tarmula
ja teises võttis teatepulga üle Rea Raus.

„Pärast Eesti Panga nõukogu liikmeks saamist tuleb midagi delegeerida. Volikogu esimees, riigikogu õiguskomisjoni esimees, Keskerakonna aseesimees – tööpõld on niigi piisavalt suur,” põhjendas Karilaid oma taandumist. „Toomas Schmidt toob oma pädevusega heakorda Ridala mõõdet, Rea Raus jällegi rohelist mõttetahku,” selgitas ta valiku tagamaid.

Kuigi kohad linnafirmade nõukogudes on võimuerakondade vahel täpselt ära jagatud ja mõeldud üldiselt erakonna liikmetele, kinnitasid nii Karilaid kui ka Isamaasse kuuluv ja valimisliidu Meie Inimesed ridades Haapsalu volikokku kandideerinud Toomas Schmidt, et seekord on koer mujale maetud. 
„Minu jaoks on tähtis, et Ridala asjad ka korda saaksid,” kostis Schmidt.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vasja Vase tänavalt
3 aastat tagasi

Midagi on plaanis ja oma käed on vaja puhtad hoida. Milline on “sitspresidendi Funti ” tasu ?

Kohalik
3 aastat tagasi

Kõik viitab sellele, et Schmidt kandideerib järgmistel valimistel KE nimekirjas ega talle seda kohta niisama ei antud.

kes
3 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

valib sellist stagnanti vallavanema koha volikogu umbusalduse tõttu kaotanud ja oma ametiauto endale ebaseaduslikul moel soetanud, kuriteokahtlusega uurimise all olnut.. sel juhul lõikab kesk omale küll näppu.

meenutus
3 aastat tagasi
Reply to  kes

Mida te ajate jälle lolli pläma? Schmidtil oli eelmistel valimistel palju suurem rahva poolehoid, kui neil, kes temale auku kaevasid. Need vennikesed ei pääsenud üleüldse linnavolikokku. Mis kuriteo kahtlusest te siin räägite? Kui meenutada, siis ostis ta auto liisingufirmalt, mitte ei sahkerdanud seda vallalt. Liisingu aeg lõppes ja vald kas oleks võinud auto ise välja osta või kohustus selle tagastama liisingufirmale. Vald tagastas auto. Vaadake tänast Haapsalu linnavalitsust, kas seal on linnavalitsejate kasutuses sõiduautosi? Ei ole, sest on odavam maksta neile sõidukompensatsiooni, kui liisida sõiduriista. Vallal oli tookord igal juhul odavam sõiduriist tagastada,

kahtlustan
3 aastat tagasi

kas vana tava kohaselt liisitakse kohe bensiini eriti kokkuhoidev uusim peugot ja edasi on stsenaarium teada

kohe
3 aastat tagasi

näha, et vanad sõbrad

ohõudust
3 aastat tagasi

kas tõesti nõukogude võim tuleb tagasi

Ridalast
3 aastat tagasi

Endisi Ridala vallavanemaid ajab leili Uuemõisa pargi lillepeenar. Ikka Uiemõisa, Uuemõisa… Olen õnnelik, et nüüd saavad endise valla lapsed minna ükskõik, mis trenni ja ringi, ei ole enam 2-ringi piiri. Meie sadamad said süvendatud, külamajad korda. Ma ei ole parteis ega astu kunagi, aga loen ja mõtlen ja Rammu-Schmidti lillepeenra tase teeb nukraks ja samas rõõmustan, et lillepeenra-Toomas ja lillepeenra-Helen ei juhi enam omavalitsust. Nad võiksid linnahooldusesse tööle minna, Uuemõisas niita ja rohida ja nutta pihku endist vallavanema akent vaadates.

proks
3 aastat tagasi

No jah Rea Raus ministriks ei saanud nüüd tuleb anda talle lohutusauhind aga rahvas kannatagu edasi ja maksku palka, muidu on oht et tähetark viskab vedru välja ja ei kukugi enam nii kuidas karilaid soovib.

Erx
3 aastat tagasi

Mida tähendab roheline mõtteviis Linnamajanduse AS-s? Ilmselt hakatakse koridoride seinu roheliseks värvima, mis oleks ilus saavutus ju.

Covid
3 aastat tagasi

Minu jaoks on tähtis, et Ridala asjad ka korda saaksid,” kostis Schmidt. Mida see lause siis tähendab? Praegu istub keskerakondlane Rammu aselinnapea kohal,tegemist on ju Ridala endise vallavanemaga. Kas värske keskerakondlane pole millegiga rahul?

Tsitaaditeadlane
3 aastat tagasi

ke pink peab päris lühike olema, et konjunkturistid loosi lähevad. Roheline mõttetahk Linnamajanduse nõukogus – mida p….t!