Terviseamet: kui koroonapiirangud uuesti kehtestada, siis kogu riigis

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Irina Dontšenko. Foto: ekraanitõmmis teleülekandest

Foto: Pixabay

Terviseameti epidemioloogilise valmisoleku nõuniku Irina Dontšenko sõnul tuleks koroonapiirangute taastamisel kehtestada need üleriigiliselt, sest piirkondlike piirangute kehtestamine ei toimiks, sest kui mingid asutused ühes linnas kinni panna, liiguvad inimesed teise linna, kus need on lahti, vahendas ERR.

Irina Dontšenko rääkis Vikerraadio hommikuprogrammis, et COVID-19 on piisknakkushaigus ja levib inimeselt inimesele kergelt. “Teatavasti märtsikuus Lõuna-Koreas üks vastutustundetu inimene nakatas üle 200 inimese surfates mitmes ööklubis,” ütles Dontšenko.

Testimine käib Dontšenko sõnul endiselt läbi perearsti ning perearst otsustab, kas suunata inimene testile või mitte, seega testimisele on suhteliselt lihtne pääseda. Välismaalt tulnutest peavad kohustusliku testi tegema üliõpilased ja võõrtööjõud. Muudele kategooriatele testimise kohustus ei laiene, kui teatud riikidest tulijatele kehtib eneseisolatsioon.

Piirangute taastamise kohta ütles Irina Dontšenko, et tuleb vaadata, milliseks olukord areneb ning terviseamet pooldab üleriigilisi meetmeid.

“Kui võtta tarvitusele mingi meede, siis üle Eesti,” ütles Dontšenko. Dontšenko lisas, et mingile piirkonnale piirangute kehtestamine ei toimiks, sest kui mingid asutused ühes linnas kinni panna, siis inimesed liiguvad teise linna, kus need asutused on lahti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Silikoon
3 aastat tagasi

Kui ma ööklubisse ei saa siis suren!

Ulla
3 aastat tagasi

Ahah, vai nii, et Irina tahab siis uuesti piirid ja ettevõtted sulgeda, et saada eesti riik päris pankrotti ja veega alla lasta, et kogu eesti riiki veelgi enam nõrgestada ja siis kas idanaabritele, põhjanaabritele, või hoops hiinlastele maha parseldada koos eesti rahvaga! !!

Postimees
3 aastat tagasi

7.08.Locked

Pook
3 aastat tagasi

Meid ei koti. Meil õlled ja viinad sees ja kräu käib hommikust hommikuni.

no niisiis
3 aastat tagasi
Reply to  Pook

Vähem loba, pikem samm….

Postimees
3 aastat tagasi

7.augustist läheb käiku uus eriolukord…
Masendawww

Jüri
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Ammu oleks juba aeg! Neid krdi tantsulette poleks avama pidanudki!!!