Galerii: Soolu küla pidas 500. aastapäeva pidu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Soolu külaplatsil peeti peo lõpus maha vägev ühistants. Foto: Urmas Lauri
Soolu esmamainimise aastapäeva puhul avati küla olulisemal teeristil aastapäevakivi. Foto: Urmas Lauri

Küla olulisemal ristmikul, Jaani teeristis, kust saab Soolusse, Rootsikülla ja Ännistesse, avati pidulikult aastapäeva kivi.

Aastapäeva peo kontserdil esinesid kohalikud lauljad ja Pärnu rahvatantsijad. Üles astusid Kehra muusikud. Nende akordionist on Soolu juurtega Juta Hinnobert. Peol tänati Soolu küla aktiivseid elanikke, nii kohalikke memmesid kui ka noori, alles külla elama asunud inimesi.

Soolu koosneb kolmest külast: Soolu, Rootsiküla ja Änniste. Kuigi Soolu küla esmamainimise 500. aastapäeval 25. juulil pidi küla vahel tuuritama huvirong, tegi teejuht Arno Kelnikuga tutvumisreise hoopis kaitseliidu veoauto. Rong läks katki, nentis Taaveti kultuuritalu perenaine Viivika Orula.

Ühtul rääkis ajaloolane Kalev Jaago Soolu küla minevikust, 500 aasta tagusest ajast.

Fotod: Urmas Lauri

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments