Ristile kerkis 45 m kõrgune disainmast Soorebane

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Soorebane. Urmas Lauri

Teisipäeval upitati Ristil Kuistlema raba servas püsti Harku–Lihula–Sindi kõrgepingeliini 45 meetri kõrgune disainmast Soorebane. Nädala lõpuks lootsid töömehed lõpetada ka keevitustööd.

Trassi pöördepunkti paigaldatud Soorebane valmis arhitektuurivõistluse võitnud Sille Pihlaku ja Siim Tuksami loodud ideekavandi järgi. Masti 33 tonni kaaluvad metallosad valmistati Rumeenias, aga nende tarne Eestisse hilines koroonakriisi tõttu. Soorebase eelmontaaž tehti Ristilt paari kilomeetri kaugusel asuvas maanteetaskus.

Eriline teras, millest Soorebane valmistati, on kolm korda tavamasti terasest kallim. Väliskeskkonnamõjul tekib selle pinnale paatina, mis värvuselt meenutab roostet.

175 km pikkune Harku–Lihula–Sindi kõrgepingeliin peab valmima detsembri keskpaigaks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lihtne läänlane :)
3 aastat tagasi

Enamik kommentaare on negatiivsed. Mulle ei tulnud see pähegi, vastupidi – mulle meeldib see Soorebane. Nägin eile seda ka ” elusast peast” , kohapeal. Selline kuju on kordades ägedam, huvitavam kui tavapärane elektripost 🙂 Teeb meie Läänemaa huvitavamaks turistidele ja meile endale ka. Äge on kui turist virgub mööda sõites, a la ” Mis see nüüd on?”.:) Endalegi jäävad ju mööda Eestit sõites meelde just erinevate paikade erisisused, teistmoodi, üllatuslikud objektid jne. Aga veel huvitavam tundus mulle positiivse ja negatiivse mõttelaadi erinevus. Kas kritiseerijad on n.ö. kriititilis- teadusliku lähenemise esindajad või loomupoolest pessimistlikumad lihtsalt? Ja mida pessimistlik hoiak nende tervisega… Loe rohkem »

Lonni
3 aastat tagasi

Tõesti,tõesti! Rahahunnikuga ei ole midagi muud,mõistlikumat,enam ette võtta!Tahan küsida,kas midagi muud ei oleks sellele koletisele raisatud rahaga teha,HALLOO?

Arvos
3 aastat tagasi

Seda oli kindlasti väga vaja. Küll on hea, et meil pole enam kusagil nälgivaid lapsi. Saab igasuguste ideede alla pappi pritsida. Raha ülejääk on niivõrd suur.

K.S
3 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Ka nälgivale lapsele on tegelt tore seda soorebast näidata…ja juurde saab rääkida juttu sellest kuidas 20 aastast orjaaega reformierakonna juhtimisel veel mitmeidki aastaid siluda tuleb…

Arvos
3 aastat tagasi
Reply to  K.S

Vaatan iga külje alt aga rebast ei fantaseeri parimagi tahtmise juures. Kutsuks seda mina huinjaa-ks ning vaadates paistab hoopis üks ropp asi.

küsimus
3 aastat tagasi
Reply to  Arvos

kas inimesed on mentaalselt totaalselt haigeks jäänud, et tervele Risti – Virtsu teele on soorebaseid paigutanud ja inimeste looduskeskkonna ära reostanud rääkides mingist elektrist, mida muudmoodi ei saavat tuua. Kaabli maasse panemisest pole nad kuulnudki- ikka on vaja pappi väljaspoole Eestit pritsida tellides mingeid haigeid soorebaseid.

vastus
3 aastat tagasi
Reply to  küsimus

Oleks väga hea, kui inimesed räägiks asjadest, millest nad ka jagavad!