Riik jätab Paralepa metsa kaitseta

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Keskkonnaamet valmistab ette Paralepa ja Pullapää metsa riikliku kaitseta jätmist, mis annab riigimetsa majandamise keskusele (RMK) rohelise tule seal metsa raiuma hakata.

Osa Paralepa ja Pullapää metsast, kus asuvad linlaste ja turistide poolt armastatud terviserajad, kuulub linnale, suurem osa aga riigile ehk RMK-le.

Tänavu kevadel oli Haapsalu aselinnapeal Helen Rammul telefonivestlus
keskkonnaameti kaitse planeerimise spetsialisti Elle Puurmanniga. Viimane mainis, et linn peaks üldplaneeringut tehes arvestama sellega, et Paralepa ja Pullapää mets arvatakse kaitse alt välja.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tipi
3 aastat tagasi

ega kui linnamajandus on nii pekki keeratud et maksubaasi enam ei laeku, siis ei jää ju muud üle kui paralepa metsa langetama hakata. nii on öelnud omal ajal ka Peeter Vikman. nüüd oli vaja leida süüdlane kes seda teha laseks nii et linn puhtana välja tuleks. muidu ei saa sukles ja karilaid valimistel hääli.

Teadja
3 aastat tagasi

Proua abilinnapea võiks kaasakisajatele ausalt mainida ka seda, et juhul kui tuleb see ulmeraudtee Rohukülla, siis raiutakse selle koridor läbi linnale kuuluva Paralepa metsa osa ja sellega seoses tuleb muuta ka Ungru tee trassi st raiutakse ka see Paraleppa sisse. Vot siis rahu, vaikust ja linnulaulu.

uskmatu toomas
3 aastat tagasi

Käkre kirjutab “Ärge uskuge neid vandenõusi. Metsaga on kõik korras. Eestis raiudakse vähem kui juurde kasvab.”
Kui sõidad mööda eestimaad ringi siis muidugi on juurdekasv tugev sest kus varem oli mets lokkab nüüd võsa !
Metsaalused on paljudes kohtades nii segi pudratud,et isegi jalgsi pole võimalik liikuda.
Riigil puudub igasugune järelvalve või kui on siis need tegelased tuleks päeva pealt vallandad !

igatahes
3 aastat tagasi

suurest majakast pullapää poole on puha ülekasvanud lepik, mis varsti teele kukub ja enam ka küttepuudeks ei kõlba

Nipitiri.
3 aastat tagasi

Riik teeb mis tahab. Kui mina tahan minna oma metsa maha võtma siis krt teab mida kõike läbi elama peab. Riigil on kõik lubatud. Kuradi debiilikud istuvad meil pukis. Rahva käest on vaja ainult raha, et oma taskuid täita.

Asunik
3 aastat tagasi

Ja milles see mure siis on, et riik tahab anda Paralepa kohaliku kaitse alla? Vist ei saa anda jah, sest kui linn ei suuda Uuemõisa pargis lillepeenarki rohida siis tundub Paralepa haldamine neile ulmeteadusena.

Käkre
3 aastat tagasi

Mis te halate selle metsa pärast. Jälle mingi käkre vandenõudel põhinev jutt levib, et metsade raiumine toob maailma lõpu ja rmk rikastub ja mida iganes veel.
Ärge uskuge neid vandenõusi. Metsaga on kõik korras. Eestis raiudakse vähem kui juurde kasvab.

Arvos
3 aastat tagasi

Sellist riiki rahvas tahtiski?

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Tahtis küll ja päris tõsiselt

Just nii jah
3 aastat tagasi

Raudtee hangeldasid maha. Nüüs siis hangeldavad Paralepa metsa maha. Loomulikult tahavad puud maha müüa lihtsalt, samuti kui toona müüsid raudteerööpad vanarauaks.

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  Just nii jah

See raudtee on kogu aeg vanaraud olnud

Nonoh
3 aastat tagasi

Kallas siin, Kallas seal, Kallas iga koha peal. Mis on RMK pealiku nimi? Tubli tapjapilguga vend. Ja riigieelarve kosub, tubli poiss, raha ei haise. Või haiseb?