Lääne-Nigula volikogu otsustas sulgeda Nõva kooli kolmanda kooliastme

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Nõva kool. Foto: Urmas Lauri
Nõva kool. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula vallavolikogu otsustas täna 16 poolthäälega sulgeda ületulevast õppeaastast Nõva kooli kolmanda kooliastme. 2021. aasta sügisest jätkab Nõva kool tööd kuueklassilisena.

Vallavolikogu istungil viibinud 21 volinikust jäi erapooletuks neli inimest ja üks volikogu liige hääletas otsuse vastu.

Volikogu istungil tõstatus taas teema, kas oleks mõistlik kooli kolmanda astmega sulgemisega veel oodata, seda enam, et haridusministeerium viis äsja koolis läbi põhjaliku järelvalve ja avastas seal Lääne-Nigula vallavanema Mikk Lõhmuse sõnul mitmeid puudusi.

Volikogu enamus leidis siiski, et Nõva kooli teema on nii pikalt arutlusel olnud, et enam pole mõtet venitada ja ükskord tuleb otsused ära teha. Varem oli Nõva kooli kolmanda kooliastme sulgemise heaks kiitnud nii Nõva hoolekogu, osavallakogu kui ka volikogu hariduskomisjon.

Sel õppeaastal on Nõva koolis 16 õpilast ja järgmisel õppeaastal praeguste andmete põhjal 14 – 2.–4. klassis neli, 5.–7. klassis viis ja 8.–9. klassis samuti 5 õpilast. Sellest sügisest vähendatakse õpetajate töökoormust. 6klassilisse kooli jääb praeguste andmete põhjal viis last.

Pool tundi enne volikogu istungi algust saabus volikogu liikmete ja vallavalitsuse postkasti kiri, kus MTÜ Nõva koolikogukond teeb Lääne-Nigula vallale ettepaneku algatada
Nõva kooli restruktureerimine eesmärgiga muuta Nõva Kool erakooliks. Kirjas tehtud ettepanekut volikogu istungil ei arutatud.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tubli töö
3 aastat tagasi

Braavo! Kahju, et kodanik oma pideva muru sügamisega lisaks hariduselule ka paikkonna floora hävitab.

Realist
3 aastat tagasi

Kurb, sest sellega võib kaunile kandile kriipsu peale tõmmata. Nõva välja suremises on aga kohalikud ise süüdi, sest otsustasid valdade liitumisel Lääne-Nigula kasuks. Tänaseks on Nõva suurimad vaatamisväärsused pood ja infoputka, mis ütleb kõik. Vaimseid väärtusi ja loodusrikkust hindavatel inimestel pole sinna enam asja.

koit
3 aastat tagasi

pange see volikogu kinni muidu pannakse kõik koolid kinni .

üldsegi
3 aastat tagasi
Reply to  koit

hirmu pole. Koole tehakse sinna, kus on õpilasi.

ahaa
3 aastat tagasi

Magic, piisab mikul vaid suu lahti teha ja kohe uudis lehes. täielik õukonnameedia