TS Laevad paigaldab kõikidele parvlaevadele innovaatilised kütusekulu jälgimise seadmed

Parvlaev Leiger Rohuküla sadamas. Foto: Urmas Lauri
Parvlaev Leiger saab täna uhke seadeldise. Urmas Lauri

Mandri ja suursaarte vahel laevaliiklust opereeriv laevandusfirma TS Laevad paigaldab parvlaevadele Tõll, Tiiu ja Leiger innovaatilised kütusekulu jälgimise seadmed Blueflow.

TS Laevad juhatuse liikme-laevandusvaldkonna juhi Guldar Kivro sõnul on eelmisel aastal parvlaevale Piret paigaldatud kütuse jälgimise seade Blueflow end õigustanud ning ettevõte otsustas sarnased seadmed paigaldada kõikidele uutele parvlaevadele. „Vastutustundliku ja keskkonda hoidva ettevõttena  tegeleme pidevalt energiatõhususe tõstmisega  ning jälgime,et meie tegevusest tekkiv ökoloogiline jalajälg oleks minimaalne. Innovaatiline seadeldis Blueflow aitab kütusekulu kokku hoida ning sellega vähendada laevakütusest tulenevat mõju keskkonnale. Vähem tarbitud kütusekogus tähendab, et laevade fossiilne jalajälg ja õhku paisatud emissioonid on selle võrra väiksemad. Seeläbi hoiame puhtamana ka Läänemere ja Väinamere ning elukeskkonna meie ümber.”

Kütusekulu jälgimise seadmega saavad laeva kaptenid ja tüürimehed reaalajas parema ülevaate reisi energiakulust ning eelnevate reiside kütusekulu võrdlemisel parandada oma sõiduvõtteid energia efektiivsemaks kasutamiseks. Blueflow abil on oodatav kütusekulu kokkuhoid vähemalt 4% laeva tarbitavast kütusest.

Seadmete paigaldamisega alustatakse 14.juunil Rohuküla-Heltermaa liini laevadel.  Seetõttu asendab 15. juunil parvlaev Regula parvlaeva Leiger ning 16. juunil parvlaeva Tiiu. Regula reisid on praamid.ee  piletimüügisüsteemis märgitud lühendiga RE.

Parvlaevale Tõll paigaldab ettevõte seadmed kolmapäeval, 17. juunil.

Blueflow kütusekulu seadmete ning tarkvara tarnijaks on Rootsi ettevõte Blueflow Energy Management AB.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments