Prokuratuur ei pea Lihula tulistamise kaadrite avalikustamist võimalikuks

Lihula lähedal asuvasse mõrvapaika on toodud küünlad. Urmas Lauri
Lihula lähedal asuvasse mõrvapaika on toodud küünlad. Urmas Lauri

Siseminister Mart Helme sõnul peaks avalikkus nägema Lihula tulistamise videosalvestisi, et inimesed tajuksid olukorra tõsidust. Lääne prokuratuur seda võimalikuks ei pea, kirjutas Postimees.

„Ma olen soovitanud mingeid lõike näidata avalikkusele, et inimesed tajuksid, kui hulle asju võib ühiskonnas juhtuda, kui meil mingisugused lüngad täitmata jäävad, mis on relva taotlemisega seotud. Eelkõige pean ma silmas psühhiaatrilises hinnangus,” ütles Helme.

Lääne prokuratuuri pressiesindaja Liivi Reinhold kaadreid avalikkuse ette jõudmas ei näe. „Prokuratuur avaldab kriminaalasja tõendid, sealhulgas videokaadrid, kohtuistungil. Uurimise ajal me selliste materjalide avaldamist meedias võimalikuks ei pea,” kommenteeris ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments