Ümbrikupalk taandub Läänemaalt väga visalt

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu põhikooli ehituselt leidis maksuamet mais mitu mustalt töötanud inimest. Arvo Tarmula

Maksu- ja tolliamet (MTA) kahtlustab 14 Läänemaa ettevõtet ümbrikupalga maksmises ning soovitab neil korrektselt makse maksta.

Mais tegi MTA koos politsei- ja piirivalveameti (PPA) ning tööinspektsiooniga reidi viiele Läänemaa ehitusobjektile. Kokku kontrolliti 35 äriühingut ja 105 töötajat. Viiest ehitusobjektist kolmel olid kõik töötajad korrektselt tööle vormistatud, kahelt objektilt leiti kümme töötamise registrisse kandmata ehk mustalt töötavat inimest.

„Kui töötaja ei ole töötamise registrisse kantud, ei ole ta ametlikult tööle vormistatud ja reeglina ei maksta tema pealt ka tööjõumakse,” selgitas MTA Lääne regiooni maksuauditi üksuse juht Airi Lepassar.

Kuus mustalt töötajat askeldasid Haapsalu üürimaja ehitusel Niine tänaval, kus peatöövõtja on AS Eviko, neli aga Haapsalu põhikooli ehitusel, mille peatöövõtja on Nordlin Ehitus OÜ. Lepassare sõnul olid kõik neli alltöövõtjat eri äriühingutest, neist kolm registreeriti objektil kohe töötamise registrisse.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu toomas
3 aastat tagasi

Kui liigun ringi mööda Haapsalu peatänavat siis mulle isiklikult jääb arusaamatuks seal asuvate kohvikute majanduslik külg st.kuidas ilma igasuguste susserdamiste,vusserdamisteta oleks võimalik ellu jääda ?
Järeldan,et ka ümbrikupalk on algselt äriplaanis kindlal kohal !

Tom
3 aastat tagasi

Läheme korra ajaloos tagasi.enne sai niisuguse kuriteo eest kõrgema määra pluss vara konfiskeerimise.kõigil suurpättidel oli hirm elu pärast,ainult siim jätkas kuna tal on vargus veres.tema päästis sauli brunn ära.siis tuli vabariik ja kõik kurjategijad nimetati ümber ärimeesteks ja nüüd mõelge,kui palju oleks meil suuri villasid,sohiga omandatud ettevõutteid jne.kui kehtiks eelmainitud seadus..riik oleks rikas ja refid orleks kinni või hõljuks taevaavarustes

Tont
3 aastat tagasi

On viimane aeg ümbrike müük keelata !!

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Tont

Selles suhtes on teil õigus, aga ega s pätid ei jäta muud võimalust kasutamata, et kõiki petta. Pakun välja, et kui ümbrikuid enam ei müüda, siis nad töötasu ei maksagi.Kes teie arvates siis kannatab!?

K.S
3 aastat tagasi

Ega niikaua kui linnavalitsus eelistab kohalike asemel mujalttulnud odavfirmasid, kus pettused äriplaanis ei muutu ka midagi…

MA ei saa aru!
3 aastat tagasi
Reply to  K.S

Kas pettuse on äriplaanis, kui olete pettustest teadlikud, miks teemat ametliku uurimise alla ei anna. Siin pole lällutamisest mitte mingit kasu tegeleikult.

K.S
3 aastat tagasi
Reply to  MA ei saa aru!

Eks neid Facioid ole uuritud ka aga kuna kokkuvõttes on RIIGIle(mitte kodanikele) niimoodi kasulikum(odavam) siis kaib kõik ikka samamoodi edasi…

Paraku on nii.
3 aastat tagasi

Väga- väga palju makstakse ehitustel mustalt- mõtlen just väikeehitusi.
Töömees on ju väljapääsmatus olukorras- kas makstakse mustalt või sa ei saa tööd.

Postimees
3 aastat tagasi

Töötukassa osakonna juhi maja ehitati ka musta tööjõuga paar aastat tagasi ja noored poisid lasti tuhandete eurodega üle ka veel..
Ausad inimesed kõik ümberringi juuu…

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Päris hea töötasu lubati siis ju, kui tuhandetega üle lasti!?

Postimees
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Maja sa kuu ajaga valmis ei ehita ka juuu

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Üks kuu palka ei saa, siis tavaliselt teine kuu enam sinna ei läheks ju. Muidugi kui pool aastat käid ilma tasu saamata tööl, no ma ei tea, kes see siis loll on?

juss
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Jehoovatunnistajad ehitavad kuu ajaga kolm maja!

Jüri
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Siis ju kõik JOKK,kui palka ei saanud! Inimesed lihtsalt aitasid-aitamise eest ei pea sentigi maksma,makse toze netu.