Tööloata ukrainlased ehitasid Haapsalu põhikooli

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Taebla kooli ehitus. Urmas Lauri

Politsei, maksu- ja tolliamet (MTA) ja tööinspektsioon korraldasid eile Haapsalu ja Taebla põhikoolide uute hoonete ehitustele ühise reidi, mõlemal objektil leiti ebaseaduslikult töötavaid ehitajaid teistest riikidest.

Lääne prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse juht Margo Peter selgitas, et kontrolliti nii välismaalaste Eestis viibimise kui ka Eestis töötamise seaduslikkust. Haapsalu põhikooli ehitusel, kus peatöövõtjaks on Nordlin Ehitus OÜ, tuvastas politsei neli rikkumist. Neli patustajat töötasid ühe alltöövõtja ettevõttes, mille nime politsei Peteri sõnul avalikustada ei saa, sest menetlus alles algas.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jaanus
4 aastat tagasi

Küsimus on ikkagi selles, kes on see alltöövõtja, kes seadust rikkus. Ja kustkohast üldse tuleb sularaha mustalt maksmiseks. Nii tellija kui peatöövõtja maksavad ju ametlikult ülekandega alltöövõtjale. Vastavalt raamatupidamisseadusele peab iga kulutatud euro kohta olema kviitung.

Veebe
4 aastat tagasi
Reply to  jaanus

:))))

Pook
4 aastat tagasi

See nordlin on ju teada tuntud Facio.
Meie poisid kõnnivad suure kaarega nondest huiaritest mööda.

arvan
4 aastat tagasi

Süüdi pole ukrainlased,vaid need kes neid tööle võtsid ja arvatavasti ei vormistanud ametlikult tööle,nii saadakse maksta vähem palka,või lõpus üldse mitte maksta,hakatakse otsima vigu ja puudusi,et nendest lahti saada,see on teada skeem.

K.S
4 aastat tagasi

Tubli Maksuamet, Ukrisid tulebki kottida… Korjavad ehk oma kotid kokku ja lähevad sinna kust tulid…

KS-ile
4 aastat tagasi
Reply to  K.S

Ja sina, K:S, lähed nüüd koolimaja ehitama?

K.S
4 aastat tagasi
Reply to  KS-ile

Kui seal oleks olnud mõni normaalne peatöövõtja siis vblla isegi oleks läinud…Nordlinist mul lihtsalt s…d mälestused…

Soome poiss.
4 aastat tagasi
Reply to  K.S

Miks nii kurjad Ugride peale, nemad pole ju süüdi, tulid lihtsalt teenima, et peret toita. Tuletan sõbrad meelde, kui meie kõrval poleks Soome riiki, kes aitas meie poisse viletsal ajal, oleks meie riik ikka olnud väga suurtes raskustes.

K.S
4 aastat tagasi
Reply to  Soome poiss.

Tore muidugi ennast ja oma riiki samariitlasena tunda aga sellega on nagu oma kummikusse kusemisega…Tahate ka betoonitöö eest 5,3 euri tunnis teenida ja 300 h. kuus Eesti keskmise eest rabada??? Samas kui üks Eesti ehitaja teeb platsil päeva lõpuks sama palju kui kolm Ukri?

..,
4 aastat tagasi
Reply to  K.S

Sama moodi ju eestlased soomes.