Helme soovib, et osa õõvastavaid Lihula salvestisi oleksid avalikud

Siseminister Mart Helme (EKRE). Arvo Tarmula
Siseminister Mart Helme (EKRE). Arvo Tarmula

Siseminister Mart Helme ütles neljapäeval, et osa salvestisi sellest, mis toimus laupäeva õhtul Lihulas, võiks olla avalikud, et inimesed saaksid aru, mis võib juhtuda, kui relv satub vaimselt ebastabiilse inimese kätte ja seadus ei suuda seda peatada, vahendas ERR.

Helme sõnul on ta näinud sel nädalal erinevaid salvestisi laupäevaõhtust Lihulas, kui 32-aastane Mikk Tarraste tulistas surnuks kaks inimest ning haavas raskelt kaht last ning kergemalt üht täiskasvanut.

„Ma ütlen ausalt – igasugused kaastundeavaldused on pehmelt öeldes lahjad. Kui õõvastav see lugu on, sõnad jäävad seda kirjeldades nõrgaks. Need salvestised on väga karmid. Olen soovitanud, et mingeid lõike võiks avalikkusele näidata, et inimesed tajuksid, kui hulle asju võib ühiskonnas juhtuda, kui seadusesse jäävad lüngad, mis on relva taotlemisega seotud,” lausus Helme.

Esmaspäeval oli kümmekond politseiautot taas Lihula ümbruses, et kontrollida ega Tarrastel polnud rohkem ohvreid.

Politsei pressiesindaja Kristi Raidla sõnul olid politseinikud Lihula ümbruses täiendavalt kontrollimas kurjategija liikumispiirkonda.

Laupäeva hilisõhtul kell 21.44 sai politsei väljakutse Lihulasse, kus Olerexi tankla juures oli Subaru otsa sõitnud kahele parkinud autole, tankla seinale ja turvakaamerapostile ning seejärel minema sõitnud.

Autot hakkas mootorrattal jälitama 40aastane kaitseliitlane Virgot Rägastik. Lihulast Tuudile viival vanal raudteetammil sõitis Subarut juhtinud Tarraste kraavi, väljus autost ja tulistas Rägastikku. Mootorrattur hukkus sündmuskohal.

Seejärel tulistas Tarraste juhuslikult mööda sõitnud Žigulid, milles olid vanavanemad koos kolme lapselapsega. Autos sai surma Lihula apteeker Ülle Heinver, kaks lapselast said üliraskelt vigastada, kolmas pääses. Viga sai ka autot juhtinud mees. Kolme- ja viieaastased poisid on veel haiglas, kuid prokuratuuri andmeil paranemas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mati
4 aastat tagasi

Minu jaoks on see järjekordne näide Mart Helme suurest varjatud võimuihalusest. Ta on küll juba võimul, aga sellest talle ei piisa.

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  Mati

Mis jama sa oma unenägudes näed ma ei saa aru.?

Misasja
4 aastat tagasi
Reply to  Mati

Tohoh!! Mart jälle süüdi! Jälle paha. Rääkigu või tehku mida tahes, ikka paha. Paluks vähem viha, tolerast!

juss
4 aastat tagasi

Millised on õõvastavad kaadrid?

Kuli
4 aastat tagasi

Tead Mart. Las see roheline/sinine/lilla või mis iganes äratus see oli, lükkab need salvestused sulle…Tegelikult ka. Mis lüngad? Tegemata töö ei muud. Lolle ja hulle leidub igal ajal. 10.a ette ei pane keegi diagnoose kui siis ainult Dr Vassiljev.

Siseministriga nõus
4 aastat tagasi
Reply to  Kuli

Mõne kodaniku soov pead liiva alla peita on arenenud tasemeni, kus kogu mõttetegevus käib püsti upitunud tagumiku kaudu.

Enriko
4 aastat tagasi

Mõlemal eelkommijal on õigus. Kuidas peaks psühhiaater tuvastama inimese vägivaldsust? Ta näeb seda tüüpi elus esimest korda, pole viibinud temaga kordagi päriselu erinevates situatsioonides. Ja üldse, Eestis on ilmselt küllalt palju äkilise meelega agressiivseid jõhkardeid, miks neid preventiivselt ei uurita/ravita? Igal pätil pole ka tulirelva kaasas, ent see ei takista süütu inimese tapmist (Pärnu ‘poksiklubi’ poolt rannapromenaadil surnuks pekstud pereisat keegi veel mäletab?). Liiklushuligaanidest ma ei räägigi, ka nemad võiks välja sõeluda. Nii et ennetamine oli ja jääb keeruliseks. Ning just sellel taustal tasub kaaluda, kas häirivate videosalvestiste näitamine võiks kedagi kainestada. Kasvõi ‘lihtsat relvahuvilist’, kelle jaoks tulirelv on pooleldi… Loe rohkem »