2

Ümbrikupalka makstakse Lääne-Eestis vähem kui mujal

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Pixabay

Maksu- ja tolliameti (MTA) avalike suhete juht Rainer Laurits ütles, et ümbrikupalga osalisest maksmisest tekkinud võimalik kahju selle aasta kaheksa kuuga on Läänemaal 250 000 eurot (mullu sama ajaga 245 000 eurot). Kahju all mõistab MTA laekumata maksutulu. Sellele lisandub veel täielikult mitteametlikult makstava palga tekitatud kahju, mis MTA arvutustes aga ei kajastu. Kokku on summa veel suurem.

Läänemaal ja Haapsalus ümbrikupalkade probleem muu Eestiga võrreldes oluliselt ei erine – peamised probleemsemad valdkonnad on ehitus, toitlustus ja majutus, kinnitas Laurits.

„Võib aga öelda, et Lääne-Eestis pole probleem nii terav. Kui keskmiselt saab Eestis ümbrikupalka kaheksa protsenti inimestest, siis Lääne-Eestis jääb see osakaal kolmele protsendile,” märkis Laurits.

„Samuti näitavad konjunktuuriinstituudi küsitluse tulemused, et Lääne-Eestis soositakse teistest piirkondadest vähem ümbrikupalga maksmist. Kui Eestis keskmiselt pooldab ümbrikupalka 13 protsenti elanikest, siis Lääne-Eestis vaid viis protsenti,” ütles Laurits.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Arvos
Arvos

Mis ajast saamatajäänud kasum on kahjum?

Mäks
Mäks

No jah kui kaldad ja muud näitavad 500 eur kuus oma tolade pealt. Mõni töötab tasuta ja pooled on ehitustel vabatahtlkud))

wpDiscuz