Läänemaa saab Taiwanist annetusena kaitsemaske

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Täna sai Eesti punane rist Taiwanist annetusena 80 000 kirurgilist maski, millest osa jõuab ka Läänemaale.

Saadetise võtsid teisipäeva hommikul Tallinnas Eesti Punase Risti keskbüroo kontori ees vastu Eesti Punase Risti president Harri Viik ja peasekretär Arvi Perv koos riigikogu liikme Kalle Laanetiga. Kontrollimiseks avati kohale jõudnud saadetisest ühiselt üks juhuslik kast, et veenduda sisu vastavuses saatedokumentidele. Punane Rist andis seejärel maskid üle riigikogu Eesti-Taiwani sõprusrühmale, kes asus nendega Tallinnast teele.

Suurem osa täna vastu võetud 80 000 maskist jõuab Saaremaale, kuid osa jagatakse ka Saaremaa naabermaakondadesse Hiiumaale ja Läänemaale. Maskid antakse üle peamiselt haiglatele ja hooldekodudele, osa maskidest jõuab ka toiduainetööstusesse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu toomas
4 aastat tagasi

Ega enam kaugemalt naljalt polegi võimalik saada !

Riikonvalmis
4 aastat tagasi

Ametliku info kohaselt ei pidanud maski inimestel vaja olema ning teatud olukordades pidid maskid isegi ohtlikud olema. Need on ministri enda sõnad.
Kas meie meedia püüab tekitada mingeid vandenõuteooriaid nagu maskid ikkagi aitaks? Palun lõpetage see ekreiitlik vandenõu ajamine ära juba ükskord. Maskid ei aita ning rahvas ei oska staarperearsti sõnul maske kasutada ka.

Milleks üldse kogu see maskide ringi lennutamine? Alles saatis Eesti kusagile Hispaaniasse vist? maske. Oli seal siis mingi kiireloomuline vajadus nende järele?

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Riikonvalmis

Tere! Kas Teie olete rumal? Vastata pole vaja!

Riikonvalmis
4 aastat tagasi
Reply to  juss

Olen vist tõesti rumal. Ka paljud artiklid meedias ning arvamusavaldused meedias meie valitud juhtide poolt on andnud minule kui lugejale mõista, et minu valikud ja eelistused on pigem rumalad. Mina neist asjadest aru ei saa. Räägitakse meile ju keskkonnasäätmisest ja planeedi peatsest hukkumisest. Kuid samal ajal transporditakse kaupa siia-sinna edasi-tagasi. Otsuseid ei põhjendata mingigi mõistliku argumentatsiooniga. Tehakse kahtlaseid tagatoa otsuseid, millest kuuleme tihti peale otsuse vastuvõtmist. Kindlasti ei ole mul kahju, et aidatakse teisi riike, kuid kas on mõistlik praeguses olukorras neid Taiwani maske vastu võtta? Mujal on tunduvalt suurema maskivajadusega piikondi. Eestis on ju olukord stabiliseerumas ning poliitikud ja… Loe rohkem »