Reps tahab lapsi kümne kaupa kooli saata

Haridusminister Mailis Reps ütles, et lootus on taastada 15. maist koolitöö väiksemates gruppides. Ennekõike loodab ta väikseid õpperühmi lubada muuseumidesse, matkaradadele ja muudele loovtöödele koos õpetajatega.

Reps ütles “Aktuaalse kaamera” stuudiointervjuus, et paraku pole lootustki, et pärast koolivaheaega, 4. mail saaksid kõik lapsed korraga kooli minna, küll aga on plaan võimaldada koduõpet alates 15. maist jupi kaupa lõpetada.

Repsi hinnangul võiks alates 15. maist lubada umbes kümneliikmelisi õppegruppe, mis tähendab, et suuremad klassid tuleks kolmeks jagada. Keda kooli kutsuda, jääks õpetajate otsustada – on need siis õpilased, kes vajavad individuaalsemat lähenemist, konsultatsioone või on vaja läbi viia arenguvestlusi lapsevanematega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi
4 aastat tagasi

Kes garanteerib, et järgmine aasta sama pandeemia lahti ei lähe?
Kõige raskem saab olema nendel lastel, kes peaks see kevad lasteaia lõpetama ja sügisel kooli minema.

Vanaema
4 aastat tagasi
Reply to  Nimi

Mis selle lasteaialõpuga siis hullu on? Lasteaialastel kõigil peaks olema tähed selged, lugeda juba oskavad ja arvutada ka. Vabalt võivad kooli minna. Ega kasvatajad/ õpetajad ei õpeta lasteaias tähti, numbreid, lugemist ja arvutamist- ikka lapsevanemad. Päris üllatav lugemine oli! :O Üldjuhul juba oskavad neid asju 4-5.aastaselt

no misasja
4 aastat tagasi
Reply to  Nimi

emme issi võib kodus ka mõne tähe selgeks õpetada ju!? Või nüüdsel ajal tohib seda ainult lasteaiakasvataja teha!? Mõelgem ka natukene ennem kommenteerimist jah!

Mall
4 aastat tagasi

Meil ju e riik, praegu e õpe. Tehke testid, küsimused- vastused, kes need ära teeb, ongi klassi lõpetanud. Selleks ei pea mitte keegi kooli minema. Las lapsed olla sügiseni rahulikult kodus, ei saa neid praegu ehku peale kooli saata, et ehk läheb läbi. Las olukord ennem normaliseerub, pole vaja uut haiguse lainet. Kainet mõistust, püsige kodus ja
OLGE KÕIK TERVED!!!

Erx
4 aastat tagasi

Jälle Reps oma ebaloogiliste avadustega. Mitte midagi ei juhtu kui kool koduõppel on ja kui riiklikud eksamid ära jäävad. Lapsed on ju õppinud kogu aega ja õpivad ka edaspidi. Huvitav, kas hariduses ja teaduses kompetentsemat ministrit Kesk ei leiaks ministriks?

Ehh
4 aastat tagasi

Üks tuli geniaalse ideega välja, et kuna Läänemaal nakatunuid ei ole, võiks Läänemaa oma koolid mais avada. Sellisel juhul võib piirangud juba praegu lõpetada, kui mais kõik pingutused nullitakse. Mais mina oma lapsi kooli ei luba.

Erx
4 aastat tagasi
Reply to  Ehh

Kes see hull oli?

ehh sind
4 aastat tagasi
Reply to  Ehh

ehh sind anarhisti, seadusega võetakse sul lapsed ära siis ju asendusperre või lastekodusse, kui ei luba oma lapsi kooli, põhikool on mängureeglite järgi kohustuslik igale selle riigi lapsele!!! Isetegevus krt küll, ärkate alles või, me pole vabad otsustama oma tegude üle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tulgu mõistusele ikka
4 aastat tagasi

Maailma lõppu sellest ei tule, kui käesolev kooliaasta lõpetada. Kümne kaupa kooli – mismoodi õpetajad sellele vastu peaks pidama? Teevad kolm õppeseanssi päevas, siis veel vähendatud mahus e-õpe lisaks. Õpetajad kukuvad kokku.

Oijah
4 aastat tagasi

Lase sügiseni rahulikult olla, milleks kiirustada? Suvi kohe käes ju. Pigem arvan, et poliitikul vaja pildil püsida, siis genereeritaksegi igast jama. Mingisugust ideed välja ei käi, siis tekib kahtlus vist, et mille eest palka saab.

juss
4 aastat tagasi

Minu mäletamist mööda on tal kuus last ainult, mis kümme?

ikka serviti
4 aastat tagasi
Reply to  juss

Elu on tõsine asi, aga ta ei tohiks muutuda surmtõsiseks. Negatiivsed reageeringud näitavad, et rahvas ei mõista nalja, aga minu arust oli hea nali ning mõjus positiivselt.Ja see näitab, et mäluga on sul kõik OK.

Riikonvalmis
4 aastat tagasi

Repsil on plaanis kriisi kulgu pikendama hakata? Kahenädalase peiteajaga või sümptomite puudumisega jõuab haigust kindlasti paljudesse peredesse levitada.
Tundub nagu soovitaks eriolukorda pikendada, kuna tegelikult ont täitsa mõnus niimoodi võimul olla?
Mis neist õpilastest saab, kes kooli ei tule? Õpetaja peab hakkama sama orjapalga eest veel kodusolijatega eraldi tegelema?

Roheline
4 aastat tagasi

Täitsa lolliks läinud?! Laibakotte pole ka riigis siis enam piisavalt,kui selline idoootsus käiku lasta….püsige kodus!!!! See õppeaasta on nagunii nahkas-lapsed alustavad sügisel sealt kus kevadel pooleli jäi ja kogu moos. Kui nüüd lollusi teostama hakata,ei saagi me sellest jamast siin lahti! Kurat küll,püsige kodus!!!