Mailis Reps astub ministrikohalt tagasi

Mailis Reps. Foto: Arvo Tarmula
Mailis Reps. Foto: Arvo Tarmula

Haridusminister Mailis Reps teatas sotsiaalmeedias, et astub ministrikohalt tagasi.

„Viimane nädal on olnud minu poliitilise karjääri kõige raskem periood. Olen sattunud jõulise surve alla seoses ministri ja ema rolli ühitamisega. Tunnistan, et olen vigu teinud ning palun vabandust selle eest.

Soovin pakkuda oma alaealistele lastele turvalist ja rahulikku kasvukeskkonda. Seetõttu otsustasin täna haridus- ja teadusministri ametikohalt tagasi astuda ning võtan ühtlasi poliitilise vastutuse oma eksimuste eest töö- ja pereelu ühitamisel.

Tänan kõiki, kes on mulle toetust avaldanud! Pühendun ka Riigikogu liikmena haridus- ja teadusvaldkonna ning Eesti elu edendamisele,” kirjutas Reps.

17. novembril kirjutas Õhtuleht, et Reps väärkasutab ministeeriumi vara ja tööjõudu, lastes ministeeriumi autojuhil teha oma laste kooli- ja huvisõite.

Õhtulehe ajakirjanduslik vaatlus viimase kuu jooksul näitas, et minister on segi ajanud riigi ja iseenda rahakoti, lastes ministeeriumi autojuhil vedada tööajast ministeeriumi autoga oma lapsi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Peter
3 aastat tagasi

Oligi kindel plaan püsti pandud, shmutov võidukalt äsja kinnitas raadios , et hakkasid repsi eile uute asjadega kottima ning selle peale astuski tagasi. Ju oli kaskaad artikleid juba olemas.

Kalvi
3 aastat tagasi

Põhimõtteliselt on ebaseaduslik jälitustegevus Eestis kõigile lubatud.
Aga kui töö ei luba laste eest ise hoolt kanda siis tuleb palgata isiklik autojuht-lapsehoidja,Repsi palk oleks ju võimaldanud küll,nüüd silmad häbi täis.

Covid
3 aastat tagasi

Peaminister Jüri Ratas kirjutab ühismeedias, et Repsi tagasiastumine on Eestile suur kaotus. Milline see kaotus siis on? Teate suurte sõnade aeg on läbi,maailm ja inimised on muutunud ,populistlikud avaldused on minevik!

Teise Arnoldi Tütar
3 aastat tagasi

Oi kadedaid- kas olete rahul? hankige ise 6 last ja proovige teha påevatööd-kuidas önnestuks?! Kas opositsioonil oleks muud ka teha kui öönestada praeguse valitsue tööd?

jamps
3 aastat tagasi

kõik õige, aga tead ju kui vihane opositsioon on … need sööksid kõik ära , isamaas on reeturid – need kõigutavad niigi, kesikud ise on liiga alde meelsed ja ekre sutub positsioone ning nendes tingimustes paned end affidele banaanidega pildumiseks lahinguväljale. reps ikka ise ka rumal … rõve smutov läheb oma rõvetööd tegema ja temagi on ju kellegi holopp , et saaks kuidagigi libepedrarastiat säilitada … ja eks reps ise ka ole ajand koos kiigega ekrel hinge täis. kogu maailm on kaalukausil … isegi kui see bideni jobu oma aja ära istub ja aru ei saa, et see liberlebrade aeg… Loe rohkem »

juss
3 aastat tagasi
Reply to  jamps

Peaksite perearstile minema!

nojah, aga
3 aastat tagasi
Reply to  juss

põhjendage ka siis, kui siia soovitusi tulete kirjutama!

juss
3 aastat tagasi

Kas kuus last annavad õiguse varastada? Aga kümme last? Sa ikka tead kui suur on proua igakuine sissetulek?

Nojah
3 aastat tagasi
Reply to  juss

Minuarust see küll mingi hull vargus ei olnud. Imestan, et ta ise nii toimis, teada ju, et hakatakse iga pisiasja peale turja kohe. Viidi ametiautoga lapsi kooli, no tere taevas, missiis. Pededele antakse raha niisama tuulde loopimiseks kordades rohkem, siis on kõik rahul või!? Paigast on ära meie riigis need asjad. Otsitakse ainult keda saaks maha lüüa ja ära teha, aga muidu pole sellest maksuraha jaotamisest mitte halli aimugi endal ju!

Vata, vata
3 aastat tagasi

Iga kuuelapseline ongi endale otsinud sobiva, jõukohase töö või jäänud sootuks koju. Vargile ei läinud.

Majaomanik
3 aastat tagasi

Õige aeg,et hakata valmistuma presidendi valimisteks!? Ja kuna selles ametis midagi sisulist teha ei ole siis jätkub aega lastele.Ja läänes läheb hästi peale,ikkagi kuue lapse ema.Nagu meie suur juht Ursula Brüselis.

Ema
3 aastat tagasi

Jess

jamps
3 aastat tagasi

see oli jätk ta suurimale veale .. kui eesti ainsa tõsise kantsleri .. tea varraku maha lasi võtta ja jäi ise tuule kätte. eks sama kamp mõne poliitiku abiga orgunnis nüüd repsile miinid.
halb viga oli vahepeal ka see kui taltechis nurkse instituudis hakkas haisema see kevin mcbride, kes süõimab siiani eesti valitsust ja kõike muud. miks selline tegelane veel eestis on ja pole minema saadetud. teeme ikka nii, et välismaalased teevad seda, mida meie tahame ja ei tule õpetama juidas elama peame.
loodan et järgmine minister koristab selle mcbride vähemalt minema.

Asjakohane
3 aastat tagasi

Repsil jagus mõõdutundetuid otsuseid üksjagu ja reaalse elu taju kadus. Noorsoo ameti juhataja palk 6900 € või nõuniku palk 3500. Ametiautoga puhkusereisil tööajast. Mille eest ministeeriumi sisekontroll palka saab? Samas külmutati õpetajste palk, mis viitab riigieelarve hariduse valdkonna valele planeerimisele ministeeriumi poolt. Seega on tagasoastumose põhjusi piisavalt.

Nojah
3 aastat tagasi

Tohutu kuritegu oli jälle. Õhtulehe salaagendid piilusid nagu pervod lapsi nurga tagant.

Juhan Noarootsist
3 aastat tagasi
Reply to  Nojah

To nojah – Lapsed ei puutu üldse asjasse. Lapsed on häbematu ministri kaitsestrateegia. Vaata see on häbematus oma laste seljataha pugeda ja siis märtrit mängida. Haridusministeeriumist minister Maris Repsi juhtimisel tulnud uued suunised Eesti koolihariduses, ühes maailma parimas, ajavad juuri uue aja ilmingud: ärme hindeid pane, ärme eksameid tee, ärme kodutöid anna, ärme tuupida käsi. Ja üleüldse võiks kool olla üks hirmus õnnelik koht! Mis sedasi Eesti heast kooliharidusest üldse järele jääb, uuris Arter kogenud ja hinnatud pedagoogilt Lauri Leesilt. Viimane aeg oli plats uuele tulijale puhtaks teha ja minister peaks tööle hakkama.

misasja
3 aastat tagasi

kool peabki vabam olema ja loovamaid inimesi õpetama, mitte, et kõik peavad füüsikat, keemiat ,matemaatikat jne tipptasemel teadma. NSVli ajast võiks juba üle saada. Inimesel piisab kirjutamis, lugemis ja arvutusoskusest, ülejäänud olgu vaba valik, kellele mis meeldib, ei saa sundida keelte peale andekst noort tuupima kõrgemat tehnilist mehaanikat. Mõelge natukene ise ka

Keegi
3 aastat tagasi
Reply to  misasja

ei räägi siin nöuka ajast. Räägitakse hoopis teadmiste omandamisest ja, et selleks on kool kus tegeldakse teadmiste ja tarkuste omandamisega. Reps muidugi püüdis liberalismi eesti haridussüsteemi sisse tuua.

misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Keegi

Reps ei püüdnud midagi, kas kurat võtaks te inimene ükskord aru ei saa, et see minister ei ole nii kõva sõna, et midagi teeb või muudab siin!!!!???? Käsud ja keelud tulevad ikka brüsseli kandist meile, meie ministrite kohus on seda vastuvaidlematult täita!!!!! Miks nii naiivne võib mõni olla ikka aru ei saa. Konservatiivid on üritanud vastu vaielda ja ka Eesti inimeste vajadusi edastada, kuid näete ise milline möll on kohe lahti läinud selle tagajärjel. Ilus roosa usk teil, et meie minister midagi muudab üldjoontes, väga ilus muinasjutumaailm.

viloloog
3 aastat tagasi

Ikkagi feissaris andis teada, argpüks pealegi!