21

Reps tahab lapsed 15. augustist kooli saata

Haridusminister Mailis Reps. Foto: Arvo Tarmula

Repsi sõnul on poolest augustist õppeaasta alustamist planeerinud juba mitmed koolid.

Augustis saaks tema sõnul teha tunde nendele õpilastele, kes vajavad järeleaitamist, samuti saaks korraldada kevadel ärajäänud klassiekskursioonid ning muud tegevused, mis kevade jäid toimumata.

Ametlikult algaks kooliaasta ikka 1. septembril, kuid koolidel oleks võimalus alustada varem, et tasandada kevadise koduõppe vajakajäämisi.

Reps rääkis, et eriolukorra ajal toimunud digiõpe oli suur pingutus nii lapsevanematele kui ka koolijuhtidele.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Läänlane
Läänlane

Soomes ju lapsed lähevad kooli augusti keskel, tahame ju kangesti kõike teha mis teised ees teevad, miks nüüd selline seakisa.

Ega
Ega

Så soomlane pole.

K.T Tooma
K.T Tooma

…eem, kui loete artiklit ka, siis saab aru, et ainult selle aasta augustis antakse võimalus õpinguid jätkata. Aga muidu on jah see minister hirmutavalt aktiivne, hirmsasti tahab varem kõiki pidevalt kooli saata ja suve lühendada. Õnneks on see veel tagasi hoitud ja loodan, et sellist ministrit enam ei tule.

no jälle isetegevusfestival
no jälle isetegevusfestival

See pole mingi “seakisa”. Sellist asja ei tehta ega öelda kaks kuud ette. Seda arutatakse, seda analüüsitakse, mida see kaasa toob, miks see kasulik oleks. Keegi Reps ütleb nipsust ja nii peakski olema? Oh ei. Kui sel vajadus on, siis jõutakse otsusele. Tagumikutundide pärast ei peaks keegi suve lühemaks lastel ja ka lugupeetud õpetajatel tegema. Reps võib oma lapsed saata, terve klassitäis neid ju olemas ja ise õopetada ka seal.:::)))

Aga
Aga

Mis te vingute? Kõigil vajavad lapsed järelaitamist või? Kui ei vaja, siis pole vaja ju augustis kooli minna.

Jaan
Jaan

Tuletan siin kommenteerijatele meelde, et Reps ei tule välja mingi uudisega. Juba palju aastaid on olnud osa õpilasi suvetööl, kellel on õppimisega probleeme. Pannakse paika lihtsalt kuupäev koolide jaoks, kes seda ka ise on soovinud. Avaaktus on ikka 01.09 või nagu kool ise otsustab. Tundub, et kui mainitakse nime Reps, Helme jne, siis on vaja kohe haukuma hakata, süüvimata asja sisusse. Tuletan ka meelde, et Soome alustab samuti õppetööga augusti keskel ja Eestiski on küsimus korduvalt laua peal olnud. Siiani on vastav otsus jäänud tegemata lihtsalt poliitilise otsustamatuse tõttu.

Soomes
Soomes
On lastel vaheaja nädalaid ja kristlikke pühasid ka rohkem kus ollakse kogu perega vabad. Eesti lastel pole mötet varem kooli minna kuna vaheaegade ja kristlike pühade puudumine teeb sama öppeaja välja. Sama fenomen on muideks ka Rootsis. Sel ajal kui rootslased pühi peavad saadetakse Eestis rahvas tööle. Kole värk, aga el ole näinud mingit muutust nende iseseisvus aastate jooksul ja vöibolla tuleb ootama jäädagi. Repsi taoline ajab lihtsalt turri…
oijah
oijah

ta tegi ettepaneku ainult selle aasta augustiks ju. Pandeemia pärast jäid mõned kevadel hätta. Ma ei saa aru, kas te üldse ei loe peale pealkirja mitte midagi või?

K.T Tooma
K.T Tooma

Täpselt nii ongi, kui Helmet mainitakse, siis ka kohe sõimatakse. Aga see pole nende kommenteerijate süü üksi, kes ei viitsi asja uurida. Süüdi on see meedia mida nad loevad ja kes pooltõde avaldavad ja tühist paanikat külvavad.

juss
juss

Mailis, sinavä?

Vanaisa
Vanaisa

Tundub kahjuks,et tädi on USA Trumpi soovitust tõsiselt võtnud ja endale desovedelikku süstinud. Laste peal loomkatseid teha on lubamatu ja eks valimistel tuleb tõehetk.

K.T Tooma
K.T Tooma

Trump ei soovitanud desovedelikku süstida. Pole vaja valetada ja paska kirjutada.

juss
juss

Ikka soovitas!

K.T Tooma
K.T Tooma

Ei soovitanud.

Erx
Erx

Mis sellel Repsil küll viga on? Ilmselt talle meedib lihtsalt tähelepanu keskpunktis olla.

Koolipapa
Koolipapa

Täitsa sooda! Tundub, et ta oli sellest rääkides mõne desoaine aurude mõju all. 🙂

Kodanik
Kodanik

See aasta ei taha ma ka sügisel last ekskursioonile saata. Ootame ja vaatame kas tuleb uus koroona puhang või mitte.

oijah
oijah

mis te arvate, et viirus kaob minema lihtsalt või? Mida te ootate, ei kao see kuskile. Oodata tuleb aga hoopis selle vastu ravi, mida algusaastatel ma vabatahtlikult küll seda enda peal katsetama ei taha hakata.

Vanem
Vanem

Kuulge, las pered planeerivad oma suve, ekskursioonid jms ikka ise. Terve kevade on kodus õpitud, suvi on lastele puhkuse aeg.

Elanik
Elanik

Reps mingu seenele või kartuleid noppima

Kasulikum
Kasulikum

Põllule maasikale!

wpDiscuz