Valitsus lubab lõpuklassid kooli

Eesti keele riigieksam toimus juba 19. aprillil. Foto: Lemmi Kann

Valitsus võttis täna vastu põhimõttelise otsuse, mis lubab 3. maist kontaktõppele lisaks algklassidele ka 9. ja 12. klasside õpilased. Õppetööd tuleb läbi viia kõiki ohutusreegleid järgides.

Ülejäänud õpilaste kontaktõppele lubamist arutab valitsus uuesti järgmisel nädalal, kui on rohkem infot koroonaviiruse leviku trendi kohta, mida muu hulgas mõjutab ka koolivaheaeg ja selle jooksul ettevõetud reisimine.

Juhul, kui õpilane viibis koolivaheajal välismaal, peab ta jääma 10-päevasesse eneseisolatsiooni või tegema mitte väiksema kui kuue päevase vahega kaks PCR-koroonatesti. Esimese testi võib teha välisriigis kuni 72 tundi enne Eestisse saabumist või kohe pärast riiki jõudmist. Kooli ja huviringi võivad lapsed või noored naasta alles pärast teist negatiivset testitulemust. Eneseisolatsiooni kohustus ei laiene praegu vaid üksikutest riikidest Eestisse tulles, nende riikide nimekiri on toodud välisministeeriumi kodulehel. Eestisse saabumisel tuleb täita piiriületaja ankeet.

Täna võttis valitsus vastu põhimõttelise otsuse, vastava korralduse plaanib valitsus vastu võtta neljapäeval.

12. klasside õpilastel on jäänud teha veel inglise keele ja matemaatikaeksam. Inglise keele eksam on 7.-13. mail ja matemaatika eksam 21. mail.

Põhikooli lõpetajatel on esimene eksam, eesti keele eksam 28. mail, matemaatika eksam 3. juunil ja valikeksam 9. juunil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Äkre
3 aastat tagasi

Arusaamatud otsused. Viiruse levik koolides võib tähendada uusi piiranguid ja see võib tähendada, et inimeste liikumisvabadust võidakse piirata ja inimesed ei saa reisimas käia enam. Eestit ei tohi uuesti sulgeda! Sundtestimine ja sundeneseisolatsioon ei ole ka demokraatlikule õigusriigile kohased,mida kinnitas ka minister ning reisilt tulnud õpilasi ei tohi diskrimineerida.

Arvos
3 aastat tagasi

Igapäevased numbrid on vaja arusaamatul põhjusel jälle üles viia? Kellegi tore elu põhjustab levitamisel kellegi lahkumist.

Erx
3 aastat tagasi

Segadust kui palju. Hea, et abituriendid saavad jälle koolis käia, sest neil on tulemas tähtsad eksamid enne uutesse koolidesse astumist. Aga 9. klassi polnuks vaja kooli kupatada, sest neil järgmistesse koolidesse testid juba tehtud ja lõpueksamitel pole mingit tähtsust. Kool ammu lõpetatud, kes väheke õppida on viitsinud. Varavõitu see otsus. Hea on aga see, et nüüd saab inimeste peal tõsist eksperimenti teha ja näidata viiruse tegelikku sisu.