Iga kool jagab toidupakke isemoodi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Janne Klippberg on toidupakkidega rahul. „Peab majandama, aga välja tuleb küll,” ütles pereema. Foto: Urmas Lauri

Janne Klippberg on toidupakkidega rahul. „Peab majandama, aga välja tuleb küll,” ütles pereema. Foto: Urmas Lauri

Praegu, kui kõik klassid on kaugõppel, saavad õpilased oma koolilõunad kätte toidupakina – sõltuvalt kohast kas ühe või mitme nädala portsu korraga.

Lääne-Nigula vallas korraldab õpilaste toitlustamist iga kool ise, Haapsalu koolide õpilaste toidupakkide komplekteerimist korraldab linna koolide toitlustaja Janne Lepp.

Teisipäev oli Palivere koolis pakkide jagamise päev. Pisikesed põnnid läksid koolist toidukotti tarides kodu poole, mõnel aitas mehist pakki kanda ema.

Paberkotitäiest toidumoonast peab õpilasel jaguma pikemaks ajaks. „Oksana! Mis sa ütlesid? Kolm nädalat?” hõikas kaht suurt kotitäit transportimiseks laiali pakkinud Janne Klippberg. „Jah, kolm,” vastas kooliuksel pakke jaganud Oksana Požidajeva.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lapsevanem
3 aastat tagasi

Lisatöö koolile. Pigem oleks see raha võinud jääda pakkidele kulutamata ja edaspidi oleks saanud raha kasutada kvaliteetsemate toiduainete hankimiseks.
Kui tõesti keegi vajab laste toitmisel abi, on see pigem sotsiaalvaldkonna teema.

aga
3 aastat tagasi

Kuhu jääb riigi poolt õpilastele määratud toiduraha,sest kui lapsed on kodus,jääb see raha kulutamata,aga riik on selle raha omavalitsustele eraldanud ja linn ei tee ka kulutusi selle valmistamiseks,need summad on väga suured.Need kaasaantud pakid ei kata seda ka ära.Kõige lihtsam oleks see lastele välja maksta,mitte teha mõtetuid pakke,iga vanem oskab poest osta tema lastele vajalikku toitu.

paljas porgand
3 aastat tagasi
Reply to  aga

Eks see kulutamata toiduraha läheb kindlat rada pidi sinna , kuhu Autorollotajast eesrindlik rahandusminister ta juba lükkab .

hehh
3 aastat tagasi

te virisete mingi supi üle 🙂 Nõval said lapsed paki makarone, pakk riisi, purk lihata hernesuppi, 1 banaan, 1 apelsin, tops tarretist, 1 pakk küpsiseid, 1 100g šokolaad – see pidi katma 2 nädala vajaduse, liha-ja piimatoodetest ei tasu unistadagi

Majaomanik
3 aastat tagasi
Reply to  hehh

Kas vanemad on Nõval 100% maksuvõimetud????!!!!!

hehh
3 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

oh ei, aga mind huvitab, kuidas kulutatakse see riigi poolt lastele toidurahaks eraldatud summad, kes need oma taskusse paneb, vald, kool, keegi kolmas?

Eks
3 aastat tagasi
Reply to  hehh

Läheb vasakule vaikselt , nagu ikka .

mummuseelik
3 aastat tagasi

Siis pole kõht tühi, kui laps/lapsed ei söö sellist toodet nagu kana borš.

Seda et
3 aastat tagasi

Janne Lepp ,kas oskad öelda miks te panete sinna selliseid tooteid nagu kana borš? Kas sa tõesti arvad et lapsed seda armastavad?

Pelsot
3 aastat tagasi
Reply to  Seda et

Kui su laps(ed) peedisuppi ei söö, ei tähenda, et kõikidele lastele see ei maitse.

Maakas
3 aastat tagasi
Reply to  Seda et

Tänapäeva lapsed pole tühja kõhtu tundnud ja vanemad on ka ise lapsed ära rikkunud. Tehakse näiteks mitu erinevat toitu kuna lapsuke ei söö seda või teist asja. Mina pole seda iial teinud. Kui ei söö, järelikult pole kõht tühi. Ja nad sõid ega virisenud seejuures.