Lääne-Nigula vallavolikogu pidas maratonistungi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lääne-Nigula vallavolikogu pidas veebis maratonistungi. Kuvatõmmis

Lääne-Nigula vallavalitsus pidas neljapäeval elektoonilise maratonistungi, mis kestis ligi seitse tundi. Skype keskkonnas peetud istung algas kell 15 ja lõppes kell 21.40.

Lääne-Nigula valla põhimääruses on kirjas, et volikogu istung koos vaheaegadega kestab kuni viis tundi, kui volikogu ei hääleta teisti. Vajadusel jätkatakse volikogu istungit teisel päeval.

Kui neljapäeval hakkas volikogu istungi viies tund täis tiksuma, hääletasid volinikud ühehäälselt selle poolt, et istungit pikendada tund aega ehk mitte rohkem kui kella 21ni.

Kui kuues tund volikogu istungit täis hakkas saama ja jõutud oli eelviimase päevakorrapunktiga poole peale, tegi volikogu esimees Neeme Suur ettepaneku jätkata volikogu istungit reedel kell 15.

Volikogu liige Einar Pärnpuu aga pakkus välja, et jätkaks istungiga siiski nii kaua kui päevakord läbi saab võetud. Hääletusel pooldas enamik volikogu liikmeid istungi jätkamist seni kuni päevakord ammendatud saab. Selle peale viskasid volikogu liikmed nalja, et loodetavasti saab istung ikka tänase päevaga läbi.

Volikogu istungi päevakorras oli 13 päevakorrapunkti, millest enim aega võttis arutelu Nõva koolis läbi viidud järelvalve ja kooli toimimise üle.

Kuus tundi ja 40 minutit kestnud istungi lõpuks tõdes Suur, et järgmiseks volikogu istungiks, mis toimub 22. aprillil ilmselt taas internetikeskkonnas, tuleb päevakorda võetavaid eelnõusid põhjalikumalt kaaluda. „Elektooniline istung aeglustab menetlusrütmi,” ütles Suur.

Lääne-Nigula vallavolikogul on olnud ka üks mitmepäevane istung – läinud aasta aprilli lõpus peeti istung kolme päeva jooksul e-kirja teel. Toona oli arutlusel ainult üks küsimus – kas muuta valla põhimäärust nii, et edaspidi oleks võimalik pidada istungeid veebi teel.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Nõva Kool
3 aastat tagasi

Jälle esireas? Kuidas Kallase töösaavutused siis volikogu poolt kiidetud said ka? Preemiat ikka saab?